Antalya genelinde gıdalar denetleniyor

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda üretimi, satışı ve toplu tüketimi yapan işletmelere yönelik yılın ilk 6 ayında gerçekleştirdiği 18 bin 831 denetimde 327 işletmeye para cezası uyguladı.

Antalya genelinde gıdalar denetleniyor
Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Antalya’da yaşayan vatandaşlar ile birlikte, yıl boyu misafir edilen yerli ve yabancı turistlerin sağlıklı ve güvenilir gıda tüketebilmelerini sağlamak için denetimlere devam ediyor.

24 bin 77 işletmeye 18 bin 831 denetim

Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2017 yılında, Antalya’da bulunan üretim, satış ve toplu tüketim yerleri olmak üzere, toplamda 24 bin 77 gıda işletmesine 18 bin 831 denetim gerçekleştirildiği ve bu denetimler sonucunda, 327 işletmeye idari para cezası uygulandığı açıklandı.

Bin 313 otele bin 511 denetim yapıldı

Yapılan açıklamada, denetimi yapılan işletmeler arasında otellerin sayıca ön plana çıkması dikkat çekti. Antalya’da hizmet vermekte olan bin 690 otel ve bu otellere gıda tedariki sağlayan gıda toptancılarına yönelik olarak denetimlerin hız kesmeden devam edeceğinin ifade edildiği açıklamada, bu yılın Haziran ayı sonu itibariyle, bin 313 adet otele toplam bin 511 denetim yapıldığı ve mevzuata aykırı hareket eden 29 işletmeye idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Bin 174 adet alkollü ürüne sahte ve kaçak olması sebebiyle el koyuldu

Açıklamada, ayrıca İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından turizm işletmelerine yönelik 3 bin 389 adet alkollü içki denetimi gerçekleştirildiği ve sahte ve kaçak olması sebebiyle, 174 adet ürüne el konulduğu belirtildi. Antalya il genelinde üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin Türk Gıda Kodeksi mevzuatına uygunluğunun kontrolü amacıyla, bin 361 adet gıda numunesi alınarak incelemeye tabi tutulduğu ve mevzuata uygun bulunmayan 94 adet gıda ile ilgili üreticilerine idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

19 ilçede “Tüketici bilgilendirme noktası” kuruldu

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirdiği, 19 İlçede “Tüketici Bilgilendirme Noktası” kurduğu açıklamada yer aldı. Uygulamanın faaliyete geçtiği Nisan ayından bu güne kadar 3 bin 100 kişinin ziyaret ettiği bilgilendirme noktalarında, gıda güvenilirliği ve hijyeni, gıda satın alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar ve Alo 174 Gıda Şikâyet Hattı konularında bilgi verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Antalya genelinde gıda işletmeleri ile ilgili olarak ,2017 yılı başından bu güne kadar, 79 adet Bimer Şikâyeti, bin 35 adet Alo 174 Gıda Şikâyeti sebebiyle, şikâyete konu işletmelere denetim gerçekleştirildiği ve sonucunda şikâyet sahibinin bilgilendirildiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2017, 13:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83