Aynı anda 3 başarılı operasyon birden

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi tek ameliyatla aynı anda 3 başarılı operasyon birden gerçekleştirdi. Karaciğerinde ve bağırsağında lezyon(doku bozukluğu), yumurtalığında kist tespit edilen hasta Hikmetiye Demir‘e (51) aynı anda 3 kapalı cerrahi operasyon birden yapıldı. Böylelikle hasta Hikmetiye Demir tek seferde eski sağlığına kavuştu.

Aynı anda 3 başarılı operasyon birden
Son dönemlerde gerçekleştirilen başarılı cerrahi operasyonlarla adından sıkça söz ettiren  ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde  tek ameliyatta 3  müdahale birden gerçekleştirildi. Uzun zamandır karın ağrısı şikayeti olan hasta Hikmetiye Demir Obezite ve Genel Cerrahi Uzm. Dr. Mani Habibi’ye başvuruda bulundu. Hastaya yapılan tetkikler sonucunda  karaciğerinde ve bağırsağında lezyon(doku bozukluğu), yumurtalığında  kist tespit edildi.  Hastayı birkaç kez bıçak altına yatırmak istenmeyen Uzm. Dr. Mani Habibi meslektaşlarıyla birlikte koordineli bir çalışma sürdürdü. Uzm. Dr. Mani Habibi ve  Doç. Dr. Genel Cerrah Uzmanı Zülfikar Karabulut gerçekleştirdikleri kapalı cerrahi müdahale sonucunda hastayı eski sağlığına kavuşturdu. Başarılı bir ameliyata imza atan Obezite ve Genel Cerrahi Uzm. Dr. Mani Habibi ve Doç. Dr. Genel Cerrah Uzmanı Zülfikar Karabulut hastayı yatan hastalar servisinde ziyaret etti.
 Dr. Mani Habibi; “Hastanemizde artık kapalı ameliyatları başarılı bir şekilde yapmaktayız. Kapalı cerrahi müdahale sonucunda hastalarımızın ağrıları daha az olmakta, büyük kesiler yerine küçük bir kesiyle ameliyatını gerçekleştirmekteyiz. Bu da hastamızın daha erken iyileşmesini sağlamaktadır. Hastanemizde ilk kez hekim arkadaşlarımızla koordineli bir şekilde çalışarak  tek seansta 1’ er cm deliklerden girerek 3 kapalı ameliyatı birden gerçekleştirdik. Hastamızı iki buçuk saat süren müdahale sonunda servise yatırdık. En kısa sürede taburcu işlemlerini gerçekleştirmeyi planlamaktayız“ dedi. Doç. Dr. Genel Cerrah Uzmanı Zülfikar Karabulut; ”Günümüzde  bütün cerrahi işlemler kapalı olarak yapılmaya başlandı. Bizde hastanemizde hekim arkadaşlarımızla birlikte  ameliyatlarımızı kapalı yapmaya çalışıyor birçok yenilikleri hastalarımıza sunuyoruz. Bu tür ameliyatlarımız artarak devam edecektir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2018, 12:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83