Azerbaycan ile sağlık protokolü yaptık

Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD), Azerbaycan Sağlık ve Termal Turizmi Destekleme Derneği ile işbirliğine gidiyor.

Azerbaycan ile sağlık protokolü yaptık

 Geçtiğimiz ay Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de sağlık turizmi fuarına katılan ve orada ön görüşmelerini yaptığı Azerbaycan Sağlık ve Termal Turizmi Destekleme Derneği ile işbirliği içerisinde çalışma konularında mutabık olan ALSTUD, yapılan görüşmeler ve alınan kararlar çerçevesinde Ankara JW Marriot otelde 20 Ekim 2016 tarihinde Azerbaycan Sağlık ve Termal Turizmi Destekleme Derneği Başkanı Ruslan Guliyev ile Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) başkanı Dr. Tevfik Yazan biraraya geldi. Toplantıya ALSTUD başkan yardımcısı Ahmet Girgin, ALSTUD genel Sekreteri Selahattin Ay ve ALSTUD yönetim kurulu üyesi Erkan Karadağ'ın katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının neticesinde her iki dernek başkanları tarafından iş birliği protokolü imzalandı. Bu protokol çerçevesinde iki dernek arasında karşılıklı işbirliği yapılabilecek karşılıklı organizasyonlar gerçekleştirilecek ve dernekler kendi aralarında işbirliğini arttırıcı projeler gerçekleştirebilecek. Sağlık turizmi alanında iki kardeş ülke daha önemli faaliyetlere hazırlanacak.

banner111
Toplantı süresince, 6-9 Nisan 2017'de Antalya da gerçekleştirilecek olan ve ALSTUD 'un STK ayağını oluşturduğu Dünya Sağlık, Spor Turizmi Kongresi ve Fuarı (HESTOUREX)' na destek sözü alındı. HESTOUREX için birlikte atılabilecek adımlar yeniden gözden geçirildi.

Protokol sonrası konuşan Azerbaycan Sağlık ve Termal Turizmi Destekleme Derneği başkanı Ruslan Guliyev, Alanya Sağlık Turizmi Derneği'ni ve Alanya'yı çok önemsediğini Bu hususta gerekli tüm adımları atabileceklerini, Azerbaycan ile ülkemizin daha yakın işbirliği içerisinde olması gerektiğini belirtti. ALSTUD Başkanı Dr. Tevfik Yazan ise derneğimizin faaliyetlerine her geçen gün bir yenisini eklediğini, Alanya ve bölgemiz yararına projelere odaklanmaya devam edeceklerini belirtti. Azerbaycan ile sağlık turizmi konusunda işbirliği yapılabileceğini dost ve kardeş ülke Azerbaycan ile ilişkilerimizi daha ileriye götürebileceğimizi bu hususta mevcut olan düşüncelerimizi resmi hale getirdik dedi. Başkan Yazan, ALSTUD olarak attığımız her adımda desteğini esirgemeyen Dış işleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkürü bir borç biliriz şeklinde konuşmasını tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2016, 17:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83