Badem gözler mutlu ediyor

Gözleri sağlık hakkında kişiye bilgiler verdiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, badem göz estetiği ile kişilerin daha mutlu olduğunu söyledi.

Badem gözler mutlu ediyor

 Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, "Gözlerimizin güzel gözükmesi ve daha sağlıklı görünümde olması bazı anatomik nedenlere bağlıdır. Göz kapaklarının iç ve dış kısımlarınn duruşu burada büyük paya sahiptir. Göz kapağı dış köşesi iç köşesine göre daha yukarıda ve belli bir açı ile sonlanır. Ancak bazı genetik durumlarda göz kapakları dış kısmı daha aşağıdadır. İç köşe ile aynı hizada olabildiği gibi bazen de daha aşağıdadır. Ayrıca göz kapaklarının dış köşesi belli bir açıda ve keskindir. Bu köşe anotomik nedenlerle veya yaş ile gevşediğinde yuvarlak bir görüntü alır ve bu durum göz kapağında gevşeklğin habercisidir" dedi.

banner111
Bu durumlarda kişinin daha üzgün, yorgun bir ifade kazandığını kaydeden Op.Dr. Atabay, "Bu durum her yaşda sorunlara neden olabilir. Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz ‘’badem göz estetiği’’ bu durumlarda başvurduğumuz tedavi şeklidir. Lokal anestezi altında küçük bir kesiden gerçekleştirdiğimiz ameliyat yaklaşık yarım saat sürer. Burada yapılması gereken dokuların gevşekliğine göre ameliyat planı çıkarılmalı ve dokular yeni belirlenen periost alanına asılmalıdır. Sadece göz kapağının dış bölgesinden yaklaşık 1cm lik bir alanı uğuşturarak yaptığımız bu cerrahi tedavi yine bu bölgede 3-4 dikişle sonlandırılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Op.Dr. Atabay, "Kendiliğinden eriyen dikişler kullanıdığında dikiş alımı gerekmese de dokuların daha iyi iyileşmesi için dikişler 5. günde alınmalıdır. Badem göz estetiği ameliyatında önemli olan mevcut dokuların durumlarının çok iyi değerlendirerek uygun hastaya uygun tekniklerle operasyonu gerçekleştirmektir" şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2016, 11:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83