Başhekimden Alanya'nın Covid-19 raporu

Başhekimden Alanya'nın Covid-19 raporu
ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH) Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, moleküler tanı (PCR) laboratuvarında pandemi dönemi boyunca 60 binin üzerinde test yapıldığını açıkladı.

Basın kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, 2020 yılında hizmete sunulan sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen sunumda sosyal mesafe, hijyen konularına dikkat edildi. Başhekim Prof. Dr. Lakadamyalı, "İlk vakamızı 14 Mart 2020 tarihinde gördük. Pandemi süresince 7. katımızda 48 yataklı servis alanını vatandaşlarımızın hizmetine açtık. 8 Covid polikliniği oluşturduk. Alanya’da yaklaşık 60 bin kişiye test yaptık. Burada 40 binin üzerinde hastamıza hizmet verdik. Covid yoğun bakım, yurt dışı Covid-19 test alanı, Covid 2 servis alanlarıyla hizmet verdik” dedi.

‘ALKÜ KADROSU VE HİZMETLERİYLE GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR’

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kadrosu ve hizmetleriyle gelişmeye devam ettiğini belirten Lakadamyalı, “Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Sağlık Bakanlığı’mız arasında yapılan ortak kullanım protokolüne istinaden bizler hizmet ağımızı genişletmeye devam ediyoruz. Yönetişimsel anlayış ile çıktığımız bu yolda eğitim alanında yeni yapılanmalara gittik. Eski kabuğundan sıyrılıp yeni kimliğine bürünen hastanemiz çatısı altında sadece sağlık hizmeti değil böylelikle eğitim hizmeti de verilmeye başlandı. Ortak kullanım olan hastanemizde Rektör Hocamız Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın da desteği ile hizmet ağımızı genişletmekte, daha nitelikli bir hale getirmekteyiz. Hastanemizin çatısı altında alanında farklı branşlarda uzman toplam 11 profesör, 14 doçent ve 28 Dr. Öğr. Görevlisi ile sağlık hizmeti sunuyoruz. Sistematik bir şekilde emin adımlarla ilerlediğimiz bu yolda bizlere bin 337 sağlık personelimiz eşlik etmektedir” ifadelerini kullandı.

‘ONKOLOJİ ÜNİTESİ’NİN İLK ADIMLARINI ATTIK’

Başhekim Lakadamyalı kanserle mücadele eden hastalara sunulan hizmetleri de anlattı. Lakadamyalı, “ Antalya ilinin doğusunda eksiksiz ve bölgenin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, kamunun temel görevi olan herkesin ulaşabileceği nitelikli sağlık hizmetinin kazandırılması adına yeni ana ve yan dal branşları kadromuza kattık. 24 ana branş, 9 yan dalın bulunduğu hastanemiz, bölgemizin en zengin akademik ve özellikli hizmetler sunucusu noktasına ulaştı. Eğitim, Araştırma kurum seviyesinin gerekliliğine erişebilmek adına temel hedeflerimiz arasında yer alan Onkoloji Ünitesi’nin ilk adımlarını attık. Bulunduğumuz coğrafi konumun, il merkezine olan uzaklığın hastalarımız açısından dezavantaj olmasına son verildi. Onkoloji ünitesinin ilk ayağı olan Ayaktan Kemoterapi, Talasemi, ve Aferez Ünitesi 17 Haziran 2020 itibari ile 10 yatak kapasitesiyle hizmete açıldı” dedi.
Başhekim Lakadamyalı, Alanya’da Covid 19 vaka sayısının önemli ölçüde azaldığını belirterek “Alınan tedbirler işe yaradı. Rakamlar normalleşme sürecinin başladığı haziran ayındaki rakamların seviyesine düştü. Ancak pandemi süreci henüz bitmedi, kurallara harfiyen uymaya devam etmeliyiz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2021, 00:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83