Başhekimin çağrısına kulak verin

Alanya Eğitim ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr Tevfik Yazan, 9 Şubat sigarayı bırakma gününde herkesi sigarayı bırakmaya davet etti.

Başhekimin çağrısına kulak verin

 Dr. Tevfik Yazan; sigara bırakma polikliniğine ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekerek hastane olarak 3 bin 897 hastaya sigara bırakma polikliniği hizmeti verdiklerini açıkladı. “Hayat sizi bırakmadan siz sigarayı bırakın, kendinizin ve diğer insanların sağlığını tehlikeye atmayın” diyen Başhekim Dr. Tevfik Yazan; dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden birinin sigara ve tütün ürünlerinin kullanımı olduğunu ifade etti.  

banner111
HER GEÇEN YIL ARTIYOR

"Sağlık Bakanlığımız bu konuya büyük önem vermekte ve insanları bu konuda bilgilendirme çalışmalarını aktif olarak sürmektedir" diyen Dr. Yazan'ın açıklaması şöyle: “Bizde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi olarak bu konuya önem vermekteyiz. Sigara Bırakma Polikliniğimiz aktif olarak hastalarımıza hizmet vermekte olup, hastalarımızın Sigara Bırakma Polikliniğimize sigarayı bırakmak için yaptıkları başvurular her geçen yıl artmakta. Geçen yıla göre bu oranda yüzde 40’lık bir artış gözlenmektedir. İstatistiklere baktığımızda Sigara Bırakma Polikliniği olarak 2014 Eylül ayından itibaren 3 bin 897 hastaya hizmet verdiğimizi gördük. Bu rakam 2015 yılında bin 400’lerdeyken 2016 yılında artış göstererek 2 bin 200’lere ulaşmıştır. Hastalarımızın artık daha sağduyulu olduklarını farkındalığın arttığını görmek, biz sağlık çalışanlarını mutlu etmektedir.  Sigarayı bırakmak isteyen tüm vatandaşlarımızı sigara bırakma polikliniğimize davet ediyoruz. Biz onlar için buradayız ve hizmet vermekteyiz. Unutmayın sağlığınız bizim için değerli. Size ve sağlığınıza önem veriyoruz. Kanseri içinize çekmeyin sigaradan uzak durun.” 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2017, 16:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83