ÇOCUĞU OLAN AİLELER DİKKAT!

Manavgat Devlet Hastanesi Yöneticisi/Başhekimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Çınar, doğumdan hemen sonra gelen ilk sütün bebek sağlığı için çok önemli ve gerekli olduğunu söyledi.

ÇOCUĞU OLAN AİLELER DİKKAT!
Manavgat Devlet Hastanesi Yöneticisi/Başhekimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Çınar, 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Çınar, Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde 1991 yılından beri anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında bebek ve çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması ve ölümlerin önlenmesi için “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütüldüğüne dikkat çekti. Dr. Çınar, “Anne sütünün teşviki ve emzirmenin özendirilmesi konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 1-7 Ekim tarihleri Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır” dedi. 

Başarılı bir emzirme ile ilgili önerilerde bulunan Çınar, “Doğumdan hemen sonra bebeğe kaynamış su, şekerli su, serum, mama gibi herhangi bir besin vermeksizin bebek anne memesine tutulmalı, emzirmeye başlanmalıdır. Doğumdan hemen sonra gelen ilk süt (kolostrum, ilk süt, ağız sütü) bebek sağlığı için çok önemli ve gereklidir. Bebek ilk altı ay sadece anne sütü ile beslenmelidir. Altıncı aydan itibaren ek besinlere başlanarak iki yaşına kadar anne sütü ile beslenme sürdürülmelidir. Anne sütü bebeğin ilk altı ayda ihtiyacı olan ve büyümesi için su, protein, yağ, demir, vitamin v.b gerekli tüm besin maddelerine sahiptir. Ayrıca su ya da meyve suyu vermeye hiç gerek yoktur” diye konuştu. 
Emziren annelerin kendi sağlıkları ve bebeğin ihtiyacı için dengeli beslenmesi gerektiğine dikkat çeken Çınar, “Emziren annelerin su, süt ve taze sıkılmış meyve suyu gibi günde 8-12 bardak sıvı almaları, emzirme döneminde zayıflamak için diyet yapmamaları, günde en az 1800 kalori almaları, alkol ve sigara kullanmamaları gerekmektedir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 18:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83