Çocuklara hem eğitici hemde eğlenceli tedavi

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi’nde yatarak tedavi görmekte olan hastalarının hastane fobisini azaltmak onlara moral vermek ve psikolojisini desteklemek amacıyla uzman eşliğinde çeşitli aktiviteler düzenliyor.

Çocuklara hem eğitici hemde eğlenceli tedavi
Hastane yönetiminin başlattığı “Hastane fobimi boyadım” projesi kapsamında yatarak tedavi görmekte  olan her çocuğa çeşitli boyama kitapları ile  boyama kalemleri hediye edildi. Çocuk Gelişim Uzmanı İlkay Kocaakça ve Yardımcı Çocuk Gelişimcisi Merve Uyar serviste yatan çocukları tek tek yerinde ziyaret ederek aldıkları hediye kitaplarını boyamalarında onlara düşledikleri renklerle istedikleri resimleri yapmalarına yardımcı oldu. Çocuklar kitaplarını boyarken bir yandan eğlendi bir yandan da  öğrendi.   

“Çocuklarımızın hayal dünyasına katkı sağlıyoruz” 

Çocuk Gelişim Uzmanı İlkay Kocaakça, ”Yatarak tedavi görmekte olan çocuklarımıza hem moral vermek hem de hastane korkularını azaltmak için hastane yönetimimiz böyle bir etkinlik düzenledi. Çocuklarımızla eğlenirken onların eğitimine de katkı sağlamaktayız. Bizler çocuklarımızın hayal dünyalarına ve hoş vakit geçirmelerine katkı sağlıyoruz.“ dedi.

“Çocuklarımızın düşlerine renk hayatlarına neşe gelsin”

Hastane Başhekimi Pror. Dr. Bülent Adil Taşbaş, "Uzman kontrolünde yapılan aktivitelerle çocuklarımızın tedavi süresince iyi zaman geçirmelerini hedefliyoruz“ dedi. 
Prof. Dr. Taşbaş, “Çocuk servisinde yatan çocuklarımızın hastane ve sağlık çalışanlarına olan korkularını en aza indirip, hasta odalarının daha sıcak ortamlar haline dönüşmesi için çalışmaktayız. Bu kapsamda çocuklarımızın düşlerine renk hayatlarına neşe gelmesi için ‘hastane fobimi boyadım ‘ projesini  hayata geçirdik. Servisimizde yatan  çocuklarımıza hediye boyama kitapları ile boyama kalemleri hediye ediyoruz. Çocuk gelişim uzmanlarımız eşliğinde boyama yapan çocuklarımız hem hoş zaman geçirmekte hem de mutlu olmaktadır. Bize sağlamış oldukları katkılarından dolayı Tel Mağazacılık’a teşekkür ederiz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2018, 14:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83