Çocuklarınızla yürüyüş yapın

Büyükşehir Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevlerinde kalan çocuklar ve aileleri için düzenlenen seminerde konuşan Uzman Dr. Gül Kazancı Polat, sağlık için ailelerle birlikte çocukların da bol bol yürüyüş yapması gerektiğini söyledi.

Çocuklarınızla yürüyüş yapın
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlıklı Yaşam ve Teknolojinin Doğru Kullanımı konulu seminerler düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevlerinde düzenlenen seminerlere minik öğrenciler ve aileleri katıldı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gül Kazancı Polat’ın konuşmacı olduğu seminerde, yeme içme alışkanlıklarından el yıkamaya, teknoloji kullanımından sporun önemine pek çok konu keyifli bir sohbet ve eğlenceli videolarla anlatıldı.

FAST FOOD’TAN UZAK DURULMALI

Fast food, atıştırmalıklar, hazır meyve suları ve gazlı içeceklerin çocukların sağlığına oldukça zararlı olduğunu belirten Dr. Polat, günde 4 öğün beslenmenin ideal olduğunu anlattı. “Hazır meyveli yoğurtlar yerine annelerimizin hazırladığı içerisinde taze meyve bulunan yoğurtlar tercih edilmeli” diyen Dr. Gül Kazancı Polat, gerçek sütten yapılmış dondurmaların daha sağlıklı olduğunu ifade etti.

ELLERİ YIKAMAK ÇOK ÖNEMLİ

El yıkamanın da çocuk sağlığında önemli olduğunu belirten Dr. Polat ellerin bol sabunla yaklaşık 30 saniye boyunca yıkanması gerektiğini söyledi. Ailelere de seslenen Dr. Gül Kazancı Polat, kapalı alanda mümkün olduğunca az kalınması, ailelerle birlikte çocukların da bol bol yürüyüş yapması gerektiğini anlattı. Bisiklet sürmenin de çocukların kasları için yararlı olacağını belirtti.

TEKNOLOJİ DOĞRU KULLANILMALI

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gül Kazancı Polat, teknoloji kullanımıyla ilgili de çocuklara şu önerilerde bulundu: “Tablet televizyon bilgisayar ve telefon kullanımı yaygınlaştı. Teknolojiyi sınırsız kullanmanın da bazı zararları var. Anne ve babamızın müsaade ettiğinden daha fazla süre elektronik cihazlarla ilgilenirsek, sağlığımıza zarar verir. Gözlerimizin yorulmasına, uykusuz kalmamıza, duruş bozuklukları yaşamamıza neden olur. Teknolojiyi doğru ve sınırlı kullanmak gerekiyor.”

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 12:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83