'DİŞLERİMİ KORUYORUM' PROJESİ BAŞLADI

Alanya Kaymakamlığı'na bağlı Kamu Kurum ve Kuruluşlar, Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Alanya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği "Dişlerimi Koruyorum" projesi ile engelli vatandaşlarımıza ulaşarak diş taraması yapıyor.

'DİŞLERİMİ KORUYORUM' PROJESİ BAŞLADI

 "Dişlerimi Koruyorum" projesi ile engelli bireylerde; ağız sağlığını korumak ve tedavi edilmesi amaçlanmaktadır. Engelli hastaların ve ailelerinin ağız ve diş sağlığı tedavilerini üstlenen kurumlara ulaşılabilirliğinin az olması ve maddi yetersizlikler gibi faktörler engelli bireylerin en temel haklarından birisi olan sağlık haklarına ulaşımını zorlaştırmaktadır. Bu düşünce ile, Alanya Kaymakamlığı'na bağlı Kamu Kurum ve Kuruluşlar, engelli bireylere ve ailelerinin ayağına kadar giderek, diş taraması yapmaktadır.

banner111
"SADECE ALANYA MERKEZ DEĞİL, KIRSAL MAHALLERE DE HİZMET VERİLİYOR"

Sadece Alanya merkez değil, kırsal mahallerinde gerçekleştirilen bu proje ile engellilerin ağız ve diş sağlığının korunması ve tedavisi amaçlanmaktadır. Diş taraması aralıksız devam edecektir.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 10:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83