Egzamaya dikkat! pandemi egzamayı arttırdı mı?

Covid-19 pandemisi ile mücadelenin en önemli kurallarından biri de el hijyenine dikkat etmek. Bu kapsamda günde yaklaşık 15-20 kez ellerimizi yıkıyor, dezenfektan, kolonya ve pH değeri yüksek sabunlar kullanıyoruz. Pandemi sürecinde egzama şikayetlerinin arttığına dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Armin Müştak, el sağlığını korumak için önerilerde bulundu.

Egzamaya dikkat! pandemi egzamayı arttırdı mı?
Korona virüsten korunmanın en önemli kurallarından biri, el temizliği. Bu nedenle hepimiz ellerimizi günde yaklaşık 15-20 kez yıkıyor, alkol içeriği yüksek olan dezenfektan, kolonya ve pH değeri yüksek sabunlar kullanıyoruz. Ancak bu ürünler, cildin doğal koruyucu bariyerine zarar verebiliyor. Bu dönemde ellerimize iyi bakmazsak ilerleyen günlerde kuruma, çatlama ve kızarmanın ötesinde egzama gibi daha ciddi cilt sorunlarıyla karşılaşabileceğimiz konusunda uyarıda bulunan Dermatoloji Uzmanı Dr. Armin Müştak, "Pandemiyle birlikte egzama şikayetleri de arttı. Bu nedenle daha ciddi cilt sorunlarıyla karşılaşmamak için, el sağlığımızı korumalıyız" dedi.

Temas egzamasına dikkat

Kış aylarında özellikle temas egzamasının arttığına dikkat çeken Dr. Müştak, şunları söyledi:
"Soğuk havalarla birlikte derimizde kurama, kızarıklık ve pullanma gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Daha sonra su toplaması ve kaşıntı ile birlikte temas egzaması kendini gösteriyor. Salgın sürecinde ise ellerin sık yıkanması, dezenfektan, kolonya ve pH değeri yüksek sabun kullanımı, bu cilt hastalığının birçok kişide görülmesine neden oluyor. Şu anda Covid-19 enfeksiyonundan korunma amaçlı kullanılan ve uygun olmayan maskeler de yüzümüzde bu belirtilerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Maskelerdeki yapıştırıcılar, lastik ve metal parçalarına karşı yüz derisinde alerjik kontakt egzama oluşabiliyor. Bu durumdan kurtulmak içinse ilaç tedavisine ihtiyaç duyuluyor."










Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2021, 14:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83