EN ACI DOĞUM GÜNÜ

Antalya'da yaşayan Mehmet-Derya Cunduz çifti, milyonda bir görülen ve tedavisi bulunmayan Tay-Sachs (Enzim eksikliği) hastalığı teşhisi konulan 3 yaşındaki kızları Azra Cunduz'un ölümünü bekleyerek doğum gününü kutluyor. Doktorların en fazla 4-5 yaşına kadar yaşayabilir dediği Azra'nın her doğum gününün kendilerine acı verdiğini dile getiren Cunduz ailesi umutlarını ise kaybetmek istemiyor.

EN ACI DOĞUM GÜNÜ

 Yaklaşık 3 yıl önce önce uykusundan çığlıkla uyanan ve götürüldüğü hastanede Tay-Sachs(Enzim eksikliği) hastalığı teşhisi konulan Derya ve Mehmet Cunduz çiftinin tek çocukları Azra, bugüne kadar oturma, konuşma, duyma, ağızdan beslenme yeteneklerinin yanı sıra kısa süre önce de görme yetisini kaybetti. Milyonda bir görülen ve tedavisi henüz bulunamayan hastalık nedeniyle umutsuzluğa kapılan Cunduz ailesi, hastalığa karşı Türkiye'de de araştırma yapılmasını istiyor. Minik Azra, midesinden beslenirken, tükürükleri hortum yardımıyla ağzından alınıyor ve yatağında ise hareketsiz şekilde yatıyor. Anne Derya Cunduz, kızının yanından bir saniye bile ayrılmazken, Azra'nın elini tutmasının bile kendilerine büyük mutluluk verdiğini dile getirdi. Kısa süre sonra doğum gününü kutlayacak olan Azra için aile hazırlık yaparken, gelecek adına ise plan yapamıyor. Çünkü her doğum günü Azra'yı ölüme bir yıl daha yaklaştırıyor.

banner111
"AZRA BÜYÜDÜKÇE ZAMANI AZALIYOR"

Anne Derya Cunduz, kızının milyonda bir görülen Tay Sachs(enzim eksikliği) hastası olduğunu hatırlatarak, doktorların Azra'nın zamanla yemeyeceğini ve görme yetisini kaybetmeye başlayacağını kaydetti.
Doktorların kızının en fazla 4 ya da 5 yaşına kadar yaşayabileceğini söylediğini aktaran anne Cunduz, "Kızım 3 yaşına giriyor. Azra şuan görmüyor, duymuyor. Azra yarın 3 yaşını tamamlayıp, 4'e girecek. O büyüyor. Ama onun büyümesini bize acı veriyor. Azra büyümesin istiyoruz. Anne babalar çocukları büyüsün, okula gitsin ister. Biz de Azra'nın büyümesini istemiyoruz. Azra, büyüdükçe zamanı azalıyor" dedi.

"DOĞUM GÜNÜNDE MUTLU OLAMIYORUZ"

Azra'nın doğum gününün geldiğini kaydeden anne Cunduz, "Hüzünlü bir doğum günü kutlayacağız. Şuan kızımın elimi tutmasına bile razıyım. Yanımda olması bile bana büyük mutluluk veriyor. Her anne çocuğunun doğum gününde mutlu olur. Evladının doğum gününde hayal kurarlar, ama biz hayal kuramıyoruz. Şuan yanımızda olduğuna büyük dua ediyoruz" diye konuştu.

"HER SABAH KORKUYLA UYANIYORLAR"

Azra'nın hastalığının tedavisi ile ilgili en küçük bir gelişme olmadığının altını çizen Cunduz, "Kızımın iyileşme umudunu kaybetmek istemiyorum. Azra'nın hastalığı ile ilgili yurt dışında araştırma yapılıyor ama ülkemizde de araştırma yapılmasını istiyoruz. Azra için kritik dönem 4 yaş. Her sabah katlığımızda kızımızı hareketsiz şekilde mi bulacağız diye korkuyoruz. Hergün Azra'yı kaybetme korkusuyla yaşıyoruz. Tedavisini beklerken, acaba yarın Azra sabah katlığımızda ölü mü olacak diye kalkıyoruz. Kızımın yanından hiç ayrılmıyorum. Ama umudumu da kaybetmek istemiyorum" dedi.

"AZRA İÇİN KRİTİK YAŞ DÖNEMİ BAŞLADI"

Baba Mehmet Cunduz, Azra'nın ölümünü beklemelerine rağmen yine de kendileri için önemli bir gün olduğunu kaydetti.
Azra'nın melekleri olduğunu ve çok zor günler geçirmelerine rağmen hiçbir zaman isyan etmediklerini dile getiren baba Cunduz, " İki yıldır Azra için çaba sarf ediyoruz. Yarın kızımızın doğum günü. Herkesi bu doğum gününe davet ediyoruz. Kızımız için verilen kritik yaş dönemine girdik. Çok buruk girdik. Her gün üzülüyoruz. Her aile çocuğu için gelecek planı yaparken biz, günlerin geriye gitmesini istiyoruz. Azra bizimle kalsın istiyoruz. Takdir-i ilahi. Allah'tan umut kesilmez. Buruk da geçecek olsa tüm dostlarımızı doğum gününe bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

"AZRA, ETO'O'YU BEKLİYOR"

Desteklerinden dolayı Antalyaspor yönetimi ve futbolcularına teşekkür eden Mehmet Cunduz, "Özellikle Samuel Eto'o'nun doğum gününe gelmesinden çok mutlu oluruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 15:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83