Endokrinoloji ve Nefroloji doçentleri ALKÜ'de

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi kadrosunu İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nden gelen Doç. Dr. Zehra Eren ve İstanbul Haseki Hastanesi'nden gelen Doç. Dr. Evrim Çakır ile güçlendirdi

Endokrinoloji ve Nefroloji doçentleri ALKÜ'de
 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Zehra Eren ve İç Hastalıkları Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalıöğretim üyesi Doç. Dr. Evrim Çakır,ALKÜ Eğitim Araştırma Hastanesi’nde (ALKÜ EAH) göreve başladı. Kariyerlerinde birçok başarılara imza atan Doç. Dr. Zehra Eren ve Doç. Dr. Evrim Çakır, bundan sonraki süreçte ALKÜ ve EAH bünyesinde daha büyük başarılar elde etmek için gayret göstereceklerini söylediler.
İki değerli öğretim üyesini ALKÜ Tıp Fakültesi’ne ve ALKÜ Eğitim Araştırma Hastanesi’ne (ALKÜ EAH) kazandırmış olmaktan dolayı memnun olduklarını ifade eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, her iki öğretim üyesine çalışmalarında başarılar diledi. 
Doç. Dr. Zehra Eren 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini Bezmi-i-Alem Vakıf Gureba Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği’nde yaptı ve 2000 yılında İç Hastalıkları Uzmanı oldu. Nefroloji (böbrek hastalıkları) yan dal uzmanlık eğitimini Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı’nda sürdürdü ve 2006 yılında tamamladı. İç Hastalıkları ve Nefroloji uzmanı olarak mecburi hizmet görevini Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptı. 2008 yılında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Nefroloji Bilim Dalı’nda göreve başladı. Diyabetik nefropati (şeker hastalığının böbreklerde yaptığı hasar) üzerine deneysel çalışmalar yürüttü ve bu konuda TÜBİTAK projesi tamamladı. Klinik araştırma alanında değişik hasta gruplarında Akut böbrek hasarı ile ilgili çalışmalar yaptı. Dr. Eren 2014 yılında Doçent unvanını aldı. Temmuz 2018 tarihine kadar klinik ve eğitim faaliyetlerini ayni üniversitede devam etti.
2003 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olanİç Hastalıkları Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalıöğretim üyesi Doç. Dr. Evrim Çakır, 2008 yılında Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi’nde İç Hastalıkları ihtisasını bitirdi.İç Hastalıkları Uzmanı olarak göreve başlayan Çakır,2009 yılında Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniğinde yan dal asistanı oldu. 2012 yılında bu kurumda Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları uzmanlığı ihtisasını tamamlayarak aynı yıl Amasya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları uzmanı olarak göreve başladı. Doç Dr. Evrim Çakır, Haseki Eğitim Araştırma Hastanesinde Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları uzmanı olarak göreve devam ederken2014 tarihinde Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Doçentlik unvanını almaya hak kazandı.Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış 34 adet, Ulusal bilimsel toplantılarda sunulmuş 38 adet çalışması bulunan Çakır’ın PolikistikOver Sendromu konusunda çalışmaları bulunuyor. 


Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2018, 10:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83