Erkeklerde estetik talebinde artış

Türkiye’de birincisi düzenlenen Ulusal Medikal Estetik Kongresi’nde konuşan Prof. Dr. Mehmet Mutaf, medikal estetiğin toplumdaki önemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Mutaf erkeklerde estetik talebinde artış yaşandığını belirtti.

Erkeklerde estetik talebinde artış

 Türkiye’de ilk kez farklı branşlarda 340 doktorun katılım sağladığı Ulusal Medikal Estetik Kongresi Antalya'da düzenlendi. Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf başkanlığında düzenlenen kongreye, Dr. Devrim Gürsoy, Dr. Gamze Menteşoğlu, Dr. Ayşegül Girgin ve Sağlık Bakanlığı Temsilcisi Osman Güzelgöz katıldı.

banner111
Kongrede konuşan Prof. Dr. Mehmet Mutaf, medikal estetiğin günümüzdeki önemine değindi. İnsanların genç kalma ve güzel görünme istekleri olduğunu, bu iki unsurun da bir takım güzel avantajlar sunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Mutaf, "Eskiden aynalar vardı, şimdi telefon, telefon kameraları, selfieler var. İnsanlar kendi yüzlerine daha çok bakar oldu" dedi.

"Yüzü yanıp nakil olan hasta bile estetik istiyor"

Dr. Mutaf, medikal estetiğin toplumda önemli bir tıp alanı olduğuna ve hızla ana bilim dalı yolunda ilerlediğini söyledi. Toplumun her kesiminden insanın medikal estetik yapma arzusunda olduğunu belirten Prof. Dr. Murat, "Düşünün 1 yaşında yüzü yanmış 41 yaşında ilk defa toplumun içine girebilecek bir yüzü olmuş yapılan ameliyatlar sonrasında. O hastamda bile güzellik kaygısı gördüm. Düşünebiliyor musunuz, yüzünüz olmadığı için 40 yıl bir evin içinde kalmışsınız. Ağzınız, göz kapaklarınız yok, ya da burnunuz yok. Sonunda bir yüzünüz var nakilsiz hem de. Orada bile daha güzel gözükmek için ameliyat talep ediyor hasta" diye konuştu.

"Erkeklerin estetik talebi arttı"

Eski yıllarda erkeklerin ‘artık bizden geçti, gençler yapsın’ şeklinde söylemlerde bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Mutaf, "Eskiden yaşlı insanlar hac için para biriktirirdi, şimdi estetik için biriktiriyor. Yaşlanan erkek bile artık toplumda cazip olabiliyor. Hayatın geçmiş yıllarda bulduğu nimetleri 50’sinden sonra da korumak istiyor. Bu yüzden erkeklerin gençleşmeye yönelik talepleri arttı. Güzellik sadece kadına dair bir kavram değil, genç, yakışıklı bir çocuğunuzun veya damadınızın olmasını herkes ister. Erkekler plastik cerrahiden gençleşme talepleri dışında, burun ameliyatı, bel çevresi ve karın yağlanmaları ile saç problemleri konusunda talepleri oluyor" dedi.
Medikal estetiğin sadece Sağlık Bakanlığınca yetki verilen uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğinin altını çizen Dr. Devrim Gürsoy da, aksi halde olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.

"Tıpta prensip önce zarar vermemek"

Tıpta prensibin öncelikle hastaya zarar vermemek olduğunu kaydeden Dr. Gamze Menteşoğlu ise, "Ne yapsanız yapın zarar vermemeniz gerekiyor. Merdiven altı her türlü bilinçli veya bilinçsiz zarar verirsiniz. Hekimler tarafından yetkili kişiler tarafından yapılan ameliyatlarda ise önce insanın zarar görmemesi prensip ve daha sonra istenilen güzelliği verilir" dedi.

Dr. Ayşegül Girgin de Türkiye de ilk defa yapılan 1’inci Ulusal Medikal Estetik Kongresi hakkında bilgiler verdi.



Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2016, 12:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83