ESNAFA HİJYEN ANLATILDI

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Bakkallar Bayiler Odası esnaf guruplarına yönelik düzenlenen, 2016 yılı turizm sezonu öncesi hijyen bilgilendirme toplantısı ALTSO'da yapıldı.

ESNAFA HİJYEN ANLATILDI

 İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce ALTSO Konferans Salonunda düzenlenen 2016 yılı turizm sezonu öncesi, esnaf bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar yaptı. Açılış konuşmasında, dünyanın en güzel kenti olan Alanya’daki esnafları yeni turizm sezonu öncesinde hijyen hakkında bilgilendirmek üzere esnaflarla bir araya geldiklerini söyleyen İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, "Yapılan gıda denetimleri vatandaşların sağlığı açısında oldukça önemlidir. Alanya esnafının turizm açısından da hijyene önem vermesi, vatandaşa ve turistlere sağlıklı ortamda, sağlıklı ürünler sunulması gereklidir" dedi.

banner111
Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Veliddin Yenialp de yaptığı konuşmada, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Odalarının büyük bir uyum içerisinde çalıştığını söyledi. Oda üyelerinin karşılaştıkları her türlü sıkıntıda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün işlerini kolaylaştırdığını ve yardımcı olduğunu belirten Oda Başkanı Yenialp, "Gıda denetimlerinin vatandaşların ve Alanya’ya gelen turistlerin sağılığı açısından oldukça önemlidir. Karşılaştığımız sorunların çözümü aşamasında bizlere destek veren Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e teşekkür ederim" dedi. 

"BİZLER İÇİN VATANDAŞIN SAĞLIĞI ÖNEMLİDİR"

Alanya Bakkallar Odası ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün işbirliği içerisinde çalışmasını tebrik eden Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Uyumlu çalışmakta her zaman fayda vardır. Amacımız odamıza üye binin üzerindeki iş yeri ile vatandaşımıza hizmet ederken hem kaliteli hizmet etmesi, hem de kuralları riayet etmesidir. İşletmelerin hijyen bakımından denetlemelerle ile ilgili görevli kuruluş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüdür. 2011 yılında Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak yeniden teşkilatlanması ile birlikte çeşitli kurum ve kuruluşlara dağıtılan yetkiler Tarım Müdürlüğümüz bünyesinde toplandı. Tarım Müdürlüğümüzün yapacağı denetimlerde sizlere vereceği direktifler son derece önemlidir. Amacımız kimseyi cezalandırmak değildir. Amacımız hizmetlerinizi mevzuatımıza uygun yürütmenizdir. Bizler için vatandaşın sağlığı önemlidir. Aynı zamanda Alanya'da yerleşik 300 bin insanın haricinde her yıl 3 milyonun üzerinde gelen yerli ve yabancı turistin sağlığı da önemlidir. Sizler vatandaşla, turistle en fazla temasta bulunan noktadasınız. Hizmetleri sunarken hem kaliteli hem sağlıklı hem de uygun fiyatta hizmet sunacaksınız" dedi.

"MÜŞTERİLERİNİZE GÜLER YÜZLÜ DAVRANIN"

Tanrıseven konuşmasına şöyle devam etti; "Bu durumu sadece sizlere değil, turizm sektörüne hizmet veren herkese söylüyoruz. Bakkalınıza, marketinize gelen yerli veya yabancı herkese güler yüz göstermenizi istiyorum. Aynı şekilde hijyen kurallarına birinci derece özen göstermelisiniz. Esnaflarımızla sık sık bir araya geliyoruz. En son otogar esnafı ve taksicilerle bir araya geldik ve sorunlarını dinledik. Alanya için hepimiz elbirliği ile çalışmalıyız."

KAYMAKAM TANRISEVEN'DEN ALANYASPOR'A DESTEK ÇAĞRISI

Konuşmasının sonunda Multigroup Alanyaspor'a destek çıkılması gerektiğini vurgulayan Kaymakam Tanrıseven konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Alanya'mızın gururu Alanyaspor'dur. Balıkesirspor'u yenerek takımımız finale yükseldi. Son 90 dakikalık maçımız kaldı. Bütün odalara, bütün esnafımıza ve Alanya'da yaşayan herkese çağrıda bulunuyorum. Son maçında Alanyaspor'umuzu destekleyelim. Kulübümüzü son maçında yalnız bırakmayalım. Alanyaspor'umuzun Süper Lig'e çıkmasını sağlayalım. Bu aynı zamanda kazan kazan politikası olacak. Alanyaspor Süper Lig'e çıktığı takdirde Alanya kazanacaktır."

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 18:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83