EVDEKİ HASTALARA OBEZİTE HİZMETİ

Obeziteyle mücadele ve sağlıklı toplum için ihtiyaç sahibi vatandaşlara iki yıldır ücretsiz diyetisyenlik hizmeti veren Alanya Belediyesi, bu hizmeti evden çıkamayan hastalara da ulaştırmaya başladı.

EVDEKİ HASTALARA  OBEZİTE HİZMETİ

 “ Herkes için sağlık, herkes için diyet “ adı altında başlatılan ve Alanya Belediyesi Tosmur Ek Hizmet Binası’nda sürdürülen hizmet artık, sağlık sorunları ve kiloları nedeniyle evden çıkamayan hastalara da ulaştırılıyor. 

banner111
SELMA HANIM YENİ HAYATINA MERHABA DEDİ

Fazla kiloları sebebiyle evinden çıkamayarak Alanya Belediyesi’ni arayan Selma Yılmaz’ın talebi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından anında değerlendirildi. Başvurusunun ardından diyetisyen ŞuleYavuz Demir, taşınabilir vücut analiz cihazıyla birlikte diyet eğitimi vermek üzere Selma Yılmaz’ı, evinde ziyaret etti .

Evde diyetisyenlik hizmetiyle ilgili bilgi veren Alanya Belediyesi Diyetisyeni Şule Yavuz Demir, “1 Saat süren eğitimde danışanımız Selma Yılmaz çok duygulu anlar yaşadı. Fazla kiloları, asansörsüz bir evde oturması ve çok zor yürümesi sebebiyle evinden çıkamayan Selma Hanım, bu eğitimi almaktan son derece mutlu oldu. Yaşam sevinciyle dolu olan Selma Hanım’ı, zayıflamaya kararlı gördük. Hiç aç kalmadan yiyerek zayıflayacağını duyunca şaşıran Yılmaz, kararlı bir şekilde yeni hayatına bir adım attı. Umarım Selma Hanım’ın bu azmi diğer hastalarımız için ilham olur” dedi.

Diyetisyen ŞuleYavuz Demir, Selma Hanım’ın rahatça yürüyüp, Alanya Belediyesi Tosmur Hizmet Binası’ndaki diyetisyenlik bürosuna kendi başına gelinceye kadar, Belediye olarak haftalık ziyaret ve kontrollerine devam edeceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 12:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83