FAZLA KİLOLARI HAYATINI KABUSA ÇEVİRDİ

Fazla kiloları nedeniyle 12 yaşında okulu bırakan bir çocuk annesi genç kadın, hayatını kabusa çeviren kilolarından kurtulmak isterken bir buçuk ayda geçirdiği 3 operasyonla ölümden döndü. Genç kadın, Özel Ofm Hastanesi’nde geçirdiği son operasyonla hayata tutundu.

FAZLA KİLOLARI HAYATINI KABUSA ÇEVİRDİ

 Antalya’da yaşayan evli ve bir çocuk sahibi Ezgi Topçu (22), çocukluğundan bu yana yaşıtlarına göre kilolu bir yaşam sürdü. 2 ay önce tartıda 117 kiloyu gören genç kadın soluğu en yakın hastanede aldı. Yapılan tetkiklerde Ezgi’nin vücut kitle endeksinin 40’ın üzerinde olduğu için Morbit Obez tanısı konuldu. Okula gittiği yıllarda fazla kiloları nedeniyle dalga geçen arkadaşları yüzünden 12 yaşında 6’ncı sınıfta okulunu bırakan Topçu, fazla kilolarından kurtulmak ümidiyle tüp mide operasyonunu kabul etti. Operasyonun ardından geçen birkaç gün içerisinde şiddetli mide bulantıları ve istifralar başlayınca genç kadının mide ağzının kapandığı ve ters döndüğü belirlendi. İkinci bir operasyonla mide ağzı açılan kadın hastanede yatmaya devam etti.

banner111
BİR BUÇUK AYDA 3 OPERASYON GEÇİRDİ

20 günün ardından taburcu olan Ezgi, bu defa şiddetli böbrek ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Akciğerine pıhtı atması teşhisiyle yoğun bakıma alınması üzerine Özel Ofm Hastanesi’ne sevk edildi. Ofm Hastanesi Obezite ve Diyabet Cerrahı Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Aziz Sümer, hastanın tüp mide ameliyatı olduğunu ve mideyle alakalı bir sorun olabileceğini öğrenince yoğun bakıma alınan genç kadına yapılan operasyonla midesinde kaçak ve darlık tespit edildi. Ezgi, son operasyonla birlikte bir buçuk ayda 3’üncü mide operasyonunu geçirdi.

23 KİLO VERDİ

Hastanın obezite ameliyatı olduğunu tesadüfen öğrendiğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Aziz Sümer, Ezgi’nin 1 yıl içerisinde fazla kilolarının yüzde 80’inden kurtulacağını söyledi. İdeal kilosunun 70 olduğunu belirten Dr. Sümer, “Ezgi, yoğun bakıma akciğerine pıhtı atma teşhisiyle getirilmişti. Solunum güçlüğü çekiyordu. Obezite ameliyatı olduğunu tesadüfen öğrenince bizde olaya müdahil olduk. Daha önce farklı bir merkezde tüm mide ameliyatı olmuş ancak sonrasında bir kaçak ve darlık meydana gelmiş. Bunun üzerine mide By passı olmuş. Tekrar kaçak olunca merkezimize sevk edilmiş. Daha önceleri bu türden hastaları tedavi ettiğimiz için bunun akciğerle değil mide de kaçak olduğunu tespit ettik. 117 kilodan 94 kiloya indi. 1 yılın sonunda fazla kilolarının yüzde 80’ini verecek. İdeal kilosu 70 kiloya düşmesini hedefliyoruz.

“KIYAFET BULAMIYORDUM, ARKADAŞLARIM DALGA GEÇİNCE OKULU BIRAKTIM”

Kiloları nedeniyle çocukluğundan bu yana çok zorluk yaşadığını ifade eden genç kadın ise artık fazla kilolarından kurtulacağı günü bekliyor. Zayıflayınca sıkıntı çektiği kıyafet bulamamam sorunu aşıp istediği kadar kıyafet alacağını da belirten Topçu, kiloları nedeniyle alay konusu olup bıraktığı okulunu ise açıktan okumaya başlayacağını söyledi. 

Hastaneye geldiğinde doktorların kendisine uçurumun kenarından döndüğünü söylediğini de belirten Ezgi Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocukluğumdan beri kiloluydum. Kıyafet bulamıyordum. Okul döneminde sıkıntılarım çok oldu. Dalga geçtikleri için okulumu 6’ncı sınıfta bıraktım. Pişmanım keşke bırakmasaydım. Zayıflayınca kıyafet almak ve kızımla eğlenmek istiyorum. Okula yeniden başlamak isterim açıktan bitirebilirim. Tüp mide ameliyatı oldum ama sürekli istifra etmeye başladım. Midemin ters döndüğünü ve mide ağzının kapandığı söylendi. İlk operasyonun ardından 4 gün sonra ikinci operasyonu oldum. 20 gün hastanede yattım. 2 ay sonra birden ağrım oldu böbrek ağrısı gibiydi. Ambulansla Özel Ofm Hastanesi’ne getirildim. Beni burada hemen ameliyata almışlar ve aileme “Her şeye hazırlıklı olun ölebilir” demişler. Bana “Uçurumun kenarından döndün” dediler. 1 buçuk ayda 3 operasyon geçirdim” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 13:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83