İşte keçiboynuzunun faydaları! Saymakla bitmiyor

Görüntüsü pek hoş olmasa da keçiboynuzunun içerisinde şeker tadı veren bir sıvı vardır. Keçiboynuzu taze olarak, kurutularak, toz haline ya da pekmez haline getirilerek tüketilebilir. Selenyum, potasyum, magnezyum başta olmak üzere birçok mineral ve element içeren keçiboynuzu her açıdan sağlığa katkı sağlıyor.

İşte keçiboynuzunun faydaları! Saymakla bitmiyor
İşte baklagiller ailesine mensup olan keçiboynuzunun birbirinden ilginç faydaları… 

1-HÜCRELERİ ONARIR VE YENİLER! 

Hücrelerimiz her geçen gün bir tık daha zayıflar ve çoğu zaman da onarılması güç hasarlar oluşabilir. Hasarlı hücrelerin onarılarak tekrar görevlerini yerine getirme özelliklerini kazanmaları bünye açısından çok önemlidir. Keçiboynuzu, sürekli ölen hücreler yüzünden zayıf düşen savunma sistemine hasarlı hücreleri iyileştirerek katkıda bulunuyor. Keçiboynuzunun hücre yenileyici ve destekleyici özelliğiyle hasarlı hücreler iyileşir. Hastalık esnasında tedavi özelliği sağlarken hastalık öncesinde de vücudun hastalıkla mücadele gücünü arttırır. 

2-ZİHİN GÜCÜNÜ ARTTIRIR! 

Keçiboynuzu doğal bir antioksidandır. Keçiboynuzu hücre yenileyici ve de hücreyi onarıcı etkisi ile biliniyor. Bu yüzden keçiboynuzu sinir sistemi ve beyin fonksiyonları için çok önemli bir besin kaynağı oluyor. Keçiboynuzu beyin hücrelerinin yenilenmesinde ve onarılmasında, dikkat dağınıklığının önlenmesinde ve özellikle de sinirsel fonksiyon gerilmelerinden kaynaklanan stresi yok etmede en etkili bitkisel kaynaklardan biridir. Düzenli olarak keçiboynuzu tüketimi zihin gücünüzü arttıracaktır. 

3-SİNDİRİME OLDUKÇA FAYDALI! 

Keçiboynuzu içeriğinde bulunan beta karoten sayesinde serbest radikallerle savaşır. Lif açısından da zengin olan keçiboynuzu mideyi güçlendirir ve sağlıklı şekilde çalışmasını sağlar. Bunun dışında antioksidan özelliği sayesinde bağırsak enfeksiyonlarından korur. Dolaylı yoldan bağırsakların kansere yakalanma riskini azaltır. Ayrıca mideyi hastalıklara karşı korur. 

4-KEMİK ERİMESİNE KARŞI KORUYUCU KALKAN! 

Çocuğunuza mutlaka küçük yaşlardan itibaren düzenli olarak keçiboynuzu yedirin. Çünkü keçiboynuzu kalsiyum içeriği bakımından oldukça zengindir. Çocukluk çağından beri düzenli olarak keçiboynuzu tüketen kişilerin, ileriki yaşlarda kemik erimesi sorunu yaşama risklerinin tüketmeyenlere oranla daha düşüktür. Çocukların sağlıklı, güçlü bir kas ve iskelet sistemine sahip olması, yetişkinlerin de var olan kas ve kemik kütlesini güçlendirip destekleyebilmesi için keçiboynuzu tüketimi şarttır. 

5-KOLESTEROLÜ DENGELİYOR! 

Keçiboynuzu içeriğinde bol miktarda lif ve zengin besleyici öğeler barındırıyor. Lifler ve zengin besleyici öğeler kötü kolesterol seviyesini düşürerek iyi kolesterol seviyesinin yükselmesine katkı sağlıyor. Keçiboynuzu kandaki yağ oranını da düzene sokarak kolesterolü düşürüyor. Kalp ve damar sağlığını da en iyi şekilde koruyor. 

6-DOĞAL ANTİBOYİKLER ARASINDA! 

Antioksidan açısından zengin olan keçiboynuzu onu doğal antibiyotikler arasında yapıyor. Grip hastalığına neden olan virüsleri ortadan kaldırırken vücudu grip ve diğer bulaşıcı mevsimsel hastalıklardan da koruyor.

7-ALERJİK HASTALIKLARDAN KORUYOR! 

Keçiboynuzunun antibakteriyel ve antialerjik özelliği vardır. Özellikle solunum yollarında oluşan zararlı bakterileri temizliyor. Solunum yollarında meydana gelen tıkanıkların giderilmesinde büyük rol oynuyor. Salgın hastalıklara ve alerjik astıma karşı da şifa kaynağı oluyor.

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ 

Malzemeler: 

500 gram kurutulmuş keçiboynuzu 500 gram toz şeker Yarım limon 

Yapılışı: 

Keçiboynuzları iyice yıkanır ardından küçük parçalar halinde kırılır. Su dolu kabın içerisine alarak keçiboynuzları yumuşayıncaya kadar bekleyin. Suya rengini vermeye başlayacağı için ara sıra keçiboynuzunuzun suyunu değiştirin. Bir gün boyunca bu işlem devam edecektir. Ertesi gün keçiboynuzlarınızı kısık ateşte düdüklü tencerede pişirin. Yaklaşık 2 saat boyunca pişen keçiboynuzlarınızı ateşten alarak püre haline gelinceye kadar ezin. Tencereye şeker ve limonu da ilave ederek yüksek ateşte 30 – 45 dakika kadar pişirin. Ardından pekmeziniz hazır olacaktır. 

ŞEKERSİZ & UNSUZ KEÇİBOYLUZLU KURABİYE 

Malzemeler: 

4 yemek kaşığı keçiboynuzu unu 2 yumurta 2 yemek kaşığı tereyağı (miktarı ayarlayabilirsiniz) 2 yemek kaşığı süt 1 çay bardağı çiğ badem 

Yapılışı: 

Çiğ bademleri blendırdan geçirin. Keçiboynuzu unu, yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını bademlerin üzerine ilave ederek karıştırın. Kurabiye hamuru hızlı bir şekilde katılaşmaya başlayacaktır. Ellerinizi ıslatarak mini toplar halinde parçalar kopartarak şekillendirin. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz kurabiyelerinizi 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. 

SICAK KEÇİBOYNUZU SUYU 

Malzemeler: 

1 çay bardağı sıcak su 1,5 çay kaşığı keçiboynuzu unu 1-2 çay kaşığı bal (şeker de kullanabilirsiniz.) 

Yapılışı: 

Keçiboynuzu ununu bir bardağa koyun. Sıcak suyu ve balı üzerine ilave edin. Üzerini tarçın veya krema ile süsleyebilirsiniz. 

KEÇİBOYNUZU ÇAYI 

Malzemeler: 

10 adet orta boy keçiboynuzu 1 litre içme suyu 

Yapılışı: 

Çaydanlığın içerinize suyu ekleyerek kaynatın. Ardından keçiboynuzlarınızı iyice yıkayarak küçük parçalar halinde kırın. Kırdığınız keçiboynuzu parçalarını kaynayan suyun içerisinde ekleyerek 6-7 dakika kadar bekletin. Sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir. 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 14:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83