İŞTE OBEZİTEYLE BAŞA ÇIKMANIN YOLLARI

Alanya Belediyesi ve Memorial Antalya Hastanesi işbirliğiyle Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde, uzmanlar obeziteyle başa çıkmanın yollarını anlattı.

İŞTE OBEZİTEYLE BAŞA ÇIKMANIN YOLLARI

 Alanya Belediyesi’nin 2015 yılının başından beri sürdürdüğü “Alanya Sağlık Günleri” projesi devam ediyor. Alanya Belediyesi ve Memorial Antalya Hastanesi işbirliğiyle sene başından beri devam eden seminerlerde, uzmanlar  toplum sağlığıyla ilgili birçok konuda bilgi verdi. 

banner111
Kasım ayı  programında ise tüm dünyayı tehdit eden  “Obezite ve Kalıcı Kilo Kontrolü’’ ele alındı.
Alanya Belediyi Kültür Merkezi’nde bugün düzenlenen seminere Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, eczacılar, diyet uzmanları ve vatandaşlar katıldı. Seminer, Belediye Proje Koordinasyon Ofisi Proje Sorumlusu Hilal Akı’nın sunumunun ardından, Başkan Yardımcısı Mehmet  Kula’nın  açılış konuşması ile başladı.

YAVUZ’DAN “OBEZİTE VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ”

Alanya Belediye Diyetisyeni Şule Yavuz Demir ve Memorial Sağlık Grubu Antalya Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan’nın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, obezitenin  beden ve ruh sağlığına etkileri bunun doğurduğu travmalara  da dikkat çekildi.


“ En büyük mutluluk beden ve ruh sağlığıdır” diyen Diyetisyen Şule Yavuz Demir, kilo alma sebeplerini düzensiz beslenme, öğün atlama, kalorisi yoğun ayakta yenen yemekler, harcanandan çok alınan enerjiler ve egzersiz yapmamak olarak sıraladı.
Doğru beslenmenin yaşam tarzı haline getirilmesi gerektiğinin altını çizen Yavuz, “Otorite insanın kendisidir. Kendimizi kontrol etmek bizim elimizde. Egzersizi de unutmayalım; günde en az 30 dakika yürüyelim” dedi.

ŞİŞMANLIKTA CERRAHİ MÜDAHALE ZORUNLU MUDUR?

Seminerin ikinci konuğu Memorial Sağlık Grubu Antalya Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan, katılımcılara obezitenin hangi aşamalarında cerrahi müdahale gerektiğini anlattı. “Şişmanlık bir hastalıktır ve tedavi edilmelidir” diyen Gürkan, diyet ve egzersizin yetersiz kaldığı durumlarda cerrahi müdahale gerektiğini belirtti.  Prof. Dr. Alihan Gürkan, mide ameliyatlarında kelepçe usulünün tüm dünyada artık kullanılmadığını, bunun yerine midenin küçültülme yönteminin daha etkili olduğunu söyledi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı seminerde, Alanya Belediyesi Diyetisyeni Şule Yavuz Demir ve Memorial Sağlık Grubu Antalya Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan katılımcıların merak ettiği soruları da yanıtladı.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 17:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83