Kamu hastanelerinde kalite artacak

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) tarafından 'Sağlık Bakım Hizmetleri Toplantısı' düzenlendi.

Kamu hastanelerinde kalite artacak

AKHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ile Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Mehmet Akdağ'ın başkanlığında düzenlenen 'Sağlık Bakım Hizmetleri Toplantısı'na 12 ilçe ve 3 merkez sağlık tesisinin sağlık bakım hizmetleri ve otelcilik hizmetleri müdürleri katıldı. Prof. Dr. Necat Yılmaz, sağlık bakım hizmetlerinin, sağlık tesislerine başvuran hastanın kabulünden ayrılışına kadar geçen süreyi kapsadığını söyledi.

banner111
Sağlık hizmetinde erişimin kolaylaştırılması gerektiğine değinen Prof. Dr. Necat Yılmaz, “Sağlıkta Dönüşüm Programının, kalite, güvenilirlik, hakkaniyete uygunluk ve ulaşılabilirlik hedeflerinin hayata geçirilmesi noktasında Siz sağlık bakım hizmetleri müdürlerimize büyük görevler düşmektedir. Sizler biz yöneticilerin sahada ki gözümüzsünüz, sizlerle bir araya gelerek hasta ve hasta yakınlarına verilen sağlık bakım ve otelcilik hizmetlerinin kalitesini artırmayı, örnek uygulamalar geliştirmeyi ve personel memnuniyetini artırmayı amaçladık” dedi.

Toplantıda, hasta mahremiyeti, gebe bilgilendirme sınıfı, anne misafirhanesi, bebek dostu hastaneler, sağlık bakım hizmetleri eğitim günleri konuları da görüşüldü. Sahada karşılaşılan sorunların da ele alındığı toplantıda, hasta ve hasta yakınlarına verilen hizmetlerin kalitesini ve niteliğini artırma noktasında görüş ve öneriler alındı. Ayrıca toplantıda hastalara ve personellere nasıl daha iyi hizmet verilebilir ve çalışanlarda farkındalık yaratarak potansiyeli ortaya çıkarmanın önemi vurgulandı. 

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2017, 14:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83