'Kıyma alırken dikkat edin'

Alanya’da faaliyet gösteren kasaplar, ’Et ve Et Ürünleri Tebliği kapsamında Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bilgilendirildi.

'Kıyma alırken dikkat edin'

Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir ve ilçede faaliyet gösteren kasaplar katıldı. Toplantıda konuşan Alanya İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar; “Son yapılan değişikliklerle kasap, market gibi perakende işletmelerde parça kanatlı etlerin dökme satışı yasaklandı. Bu işletmelerde kanatlı etler, sadece hazır ambalajlı olarak piyasaya arz edilebilecek. Bu işletmelerde, fermente sucuk, pastırma, köfte gibi et ürünleri üretilemeyecek, önceden çekilmiş ve paketlenmiş etiketsiz günlük kıyma satılamayacak. Kasaplar özellikle aldıkları etlerin mühürlü olup olmadığınada dikkat etsinler” dedi.

banner111
İlçe Müdürü Rüzgar, kasapların kıyma ve köfteyi müşterinin yanında hazırlamasını ve ambalajsız ve etiketsiz ürünlerin satışının kesinlikle yasak olduğunuda söyledi. Rüzgar kasapları hijyen konusunda uyararak bu konuda denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.

Kasap ve marketlerde açık ürünlerin satılmamasını belirten Rüzgar, “Tüketiciler kıyma, köfte ve sucuğu etiketsiz olanları hazır bir şekilde almasınlar. Kasaplardan eti alsınlar gözlerinin önünde kıyma ve köfte hazırlansın. Tüketici, özellikle kasaplardan hazır kıyma almasın, aldığı eti kendi kıyma yaptırsın. Tüketicilere tavsiyemiz budur.” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrasında kasapların sorunlarında dinleyen İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, kasaplara ilçe müdürlüğü olarak her zaman destek olduklarını, ancak halkın sağlığını ilgilendiren konularda gerekli cezai işlemi yapmaktanda geri kalmayacaklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2017, 17:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83