MADDE BAĞIMLILIĞINA ‘HAYIR’

Paydaşları arasında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ) de bulunduğu, Alanya Kaymakamlığı Alkol ve Madde Bağımlılığını Önleme ile Mücadele Komisyonu tarafından “Hayata Gülümse, Uyuşturucuya Hayır de” konulu panel düzenlendi.

MADDE BAĞIMLILIĞINA ‘HAYIR’

 Alanya Ticaret Odası (ALTSO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamlak, Huzurevi Müdürü Esra Özarslan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Namal, Alanya Müftüsü Mustafa Topal, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Deniz Bülbül, Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, Alanya Pansiyoncular, Otelciler, Kafeteryacılar ve turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci ile davetliler katıldı.

banner111
Moderatörlüğünü  ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin’in yaptığı panelde, Antalya Aile ve Sosyal Politikalara İl Müdürlüğünden Psikolojik Danışman Nevzat Özer “ Bağımlılıkta Aile Faktörü”, Alanya Devlet Hastanesinden Psikiyatrist Dr. Halili Selahettin Özten “ Madde Bağımlılığı ve Kişilik”, Rehber öğretmen Nuriye Kütük “Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Önleyici Rehberlik Hizmetleri” konuları hakkında bilgiler verirken, Rehberlik Araştırma Merkezinden Psikolog Gökcen Nazifoğlu da izleyenler tarafından yöneltilen soruları cevapladı.
26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılık İle Mücadele günü kapsamında; toplumumuz, özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz için satışı yasak olan ürünlerin doğrudan veya dolaylı bir şekilde satılmasının veya kullanılmasının önlenmesi maksadı ile madde bağımlılığının boyutlarına yönelik durum tespiti yapmak, başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuzun madde bağımlılığı ile mücadele konusunda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla düzenlenen panelde, konuyla alakalı anne ve babalar ile kamu kurum ve kuruluşlarına düşen görevler ve roller katılımcılara detaylı şekilde anlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2016, 13:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83