MEME KANSERİ KADERİNİZ OLMASIN!

Ketem, Meme Kanseri

MEME KANSERİ KADERİNİZ OLMASIN!

 Kadınların korkulu rüyası olan meme kanserinin her 8 kadından birisini tehdit ettiğine dikkat çekerek uyaran yetkililer, meme kanseri ile ilgili ücretsiz tarama hizmeti verildiğini belirtti.

banner111
“HAYATINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR”

“Hayatınız Bizim İçin Değerlidir” sloganı ile yola çıkan Alanya Toplum Sağlığı Merkezi Ketem Birimi yaptığı basın açıklamasında şunlara yer verildi:

"Meme Kanseri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser olup, yılda yaklaşık 15.000 kadını etkilemektedir. 2000’li yıllardan beri tüm kanser istatistiklerinde kadın kanserlerinin % 20-25’i meme kanseridir. 

Risk faktörleri arasında ailede meme kanseri öyküsü, erken ilk adet yaşı, geç menapoz, çocuk emzirmeme, obezite sayılabilir. Riski azaltmak amacıyla kilo kaybı düzenli egzersiz gibi davranış değişiklikleri etkili olabilir. Ancak risk faktörlerini en aza indirecek hayat tarzı değişikliklerinin yanı sıra hastalığın erken teşhisine yönelik yapılan meme kanseri taramaları bu kanserden ölümleri ve hastalığın sıklığını azaltmada en etkili yöntemlerdir. 
KETEM’lerde olduğu gibi, toplum tabanlı taramaların yapıldığı merkezlerde de % 85 oranında erken evrede teşhis edilmektedir. Unutulmamalıdır ki, erken teşhis hayat kurtarır, meme koruyucu cerrahiler ve meme onarımı ise hayata bağlar.

Alanya KETEM tarafından (Kanser  Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) Alanya, Gazipaşa, Manavgat, Gündoğmuş, Akseki ve İbradi ilçelerinde yaşayan vatandaşlara ücretsiz tarama  hizmeti vermektedir. 40-69 yaş arası tüm kadınlarımız meme kanseri taraması için 2 yılda bir mamografi çektirebilirler. 

Unutmayın Meme kanseri erken dönemde tespit edilebilen kanser türlerinden biridir. Erken dönemde tespit edilen meme kanserinin iyileşme şansı % 98 dir." 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 10:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83