Omurga eğriliği için spor şart

ALKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş, ÖHEP öğrencilerine “Duruş Bozuklukları” üzerine bir konferans verdi.

Omurga eğriliği için spor şart

ALKÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş, Özel Hamdullah Emin Paşa (ÖHEP) orta ve lise öğrencilerine “Duruş Bozuklukları” konulu bir konferans gerçekleştirdi. Öğrencilere konferans boyunca duruş bozukluklarına yönelik tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Taşbaş, gençlere spor yapın çağrısında bulundu. Omurganın normal eğrilikleri ve anormal eğrilikleri hakkında öğrencileri slâyt eşliğinde bilgilendiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş’a göre, iyi duruşu sağlayan mekanizmaların en önemlisi olan kas sisteminin kuvvetlendirilmesi için spor yapılmasının gerekliliği olduğunu vurgulandı. İdeal bir duruşa sahip olmak için Alanya’da çok fazla imkan olduğuna değinen Taşbaş, “Alanya'daki deniz ve havuz imkanının mutlaka kullanılması gerekiyor. İdeal bir duruş için yürüyüş ve hafif koşular bile yeterli olabiliyor. Düzenli spor yapmak iyi duruşu sağlamak için en önemli yöntemdir. Elektronik aletleri kullanırken, ders çalışırken, otururken ve yatarken vücudun alması gereken pozisyonları doğru uygulamanızın sizlere çok fayda sağladığını hissedeceksiniz.

banner111
Konferansın son bölümünde ise omurganın anne babalar tarafından ve kişinin kendisi tarafından muayenesinde dikkat edilecek noktalar üzerinde duruldu.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 17:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83