Ses kısıklığı için gittiği hastanede bakın neyle karşılaştı

Ses kısıklığı için gittiği hastanede bakın neyle karşılaştı
Ses kısıklığı şikayeti ile ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz birimine başvuran 35 yaşındaki Habip Bozkurt ‘un yapılan tetkikler sonucunda burnunda tümör, ses tellerinde hasar tespit edildi. Kısa süre içerisinde ameliyata alınan Bozkurt, 5 saat süren başarılı bir operasyonun ardından eski sağlığına kavuştu.
Ameliyat sonrası hastayı serviste ziyarete eden KBB Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Caner Şahin, hastaneye alınan endovizyon görüntüleme sistemi ve tur cihazıyla birlikte Kulak Burun Boğaz kliniğinde farklı konseptlerde ameliyatlar yapmaya başladıklarını açıkladı. Doç Dr. Şahin:" Hastanemize alınan modern ve yeni ekipmanlarla birlikte kendimizi yenilemeye güzel işlere imza atmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda hastanemize başvuran Hasta Habip Bozkurt da inverted papillom dediğimiz iyi huylu bir tümör tespit ettik. Kitle, yerleşim yeri açısından sıkıntılı, beyne ve göze yakınlığı mevcuttu. Hastanın patolojisine baktığımızda ameliyat sırasında beyin omurilik sıvısının gelme ihtimali ile göze sıkıntı yaratabilecek durumların yaşanabilmesi söz konusuydu. Hastamızı kısa bir süre içerisinde ameliyata alarak eski sağlığına kavuşmasına yardımcı olduk. Yeni alınan cihazlarla birlikte hastanemizde artık bu tarz ameliyatları, kafa tabanı cerrahisi, kanser tedavisi ameliyatlarını gerçekleştireceğimizi bildirmek isterim “dedi.

KBB polikliniğinin daha iyi bir imkâna kavuştuğunu dile getiren KBB Uzm. Dr. Öğr. Üyesi Gözde Orhan Kubat: " Hasta polikliniğimize ses kısıklığı şikayeti ile başvurdu. Ancak muayenesinde burnunda tıkanıklık ve kitle olduğunu, ses tellerinde de bir problem olduğunu tespit ettik. Hastamızın ilk önce ses tellerine müdahale ederek aynı esnada da burnundan biyopsi aldık .Alınan parçanın sonucunda; da inverted papillom dediğimiz aslında iyi huylu olan içinde kötü huylu hücreler bulundurabilen bir tümör olduğunu saptadık. Tomografide osteom (kemik tümörü) adı verdiğimiz bir kitlesi vardı.5 saat süren ameliyatla endovizyon görüntüleme sistemi aracı ile kemik kitlesini çıkartabildik. Tekrar etmemesi için kemikten köken aldığı yeri tur cihazı ile temizledik. " diye konuştu.
Hastanın eşi Dilek Bozkurt ise doktorlarına , hastane yönetimine ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Bozkurt:” Eşimin ses kısıklığı şikayeti üzerine hastane geldik, kitle tespit edildi. Şuan eşimin durumu çok iyi. Bu tür rahatsızlığı olan hastalar gönül rahatlığıyla ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi olabilirler” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2020, 20:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83