Şişme botla 90 günlük yolculuk Alanya'da son buldu

90 gündür karaya ayak basmadan deniz yolculuğu yapan maceracı Enes Save Alanya Limanına demir attı. Karaya ayak Hatay Samandağ Limanına ulaşmak isteyen Save’nin sağlık kontrolünü Alanya Belediyesi tarafından yapıldı.

Şişme botla 90 günlük yolculuk Alanya'da son buldu
18 Nisan’da 3 metrelik şişme botla İstanbul’dan denize açılan 48 yaşındaki Enes Save, zorlu yolculuğunun ardından Alanya Limanına demir attı. 3 ayda karaya ayak basmadan  yaklaşık bin deniz mili yol kat eden maceracı denizci burada dinlendikten sonra Hatay Samandağ Limanına gitmek üzere tekrar denize açılacak.

SAVE’NİN YARDIMINA ALANYA BELEDİYESİ YETİŞTİ

90 gündür  karaya çıkmadan denizde yolculuk yaptığını belirten Enes Save, ‘’Dün akşam Alanya’ya geldim. Facebook üzerinden tanıştığım denizci Bülent Büyükdağ ile Alanya Limanında buluştuk. Yaklaşık 1000 deniz mili yol kat ettim ve hiç karaya ayak basmadım. Karaya çıkmadığım içinde doktor kontrollerimi teknede yaptırmam gerekiyor. Bülent arkadaşım Alanya Belediyesine telefonla ulaşmış ve doktor talebinde bulundu. Belediye Başkanı Sayın Adem Murat Yücel’de bana belediyenin doktorunu göndermiş. 90 günlük yolculuğum boyunca ilk kez bu şekilde ilgiyle karşılandım. Alanya Belediyesine ve çalışanlarına teşekkür ederim’ dedi.

HEDEFİM DÜNYA TURUNA ÇIKMAK

Eşinin desteği ile cesaretlenen Enes Save, ilk etapta bin deniz mili mesafe yaptı. Alanya’dan tekrar yola çıkarak Hatay Samandağ Limanı’na ulaşmayı hedefleyen Save, ‘’Esas hedefim biraz daha büyük bir botla dünya turuna çıkmak. Ancak denizdeki dayanıklılığımı ve tecrübemi arttırmak için Türkiye’de bu şekilde bir girişimde bulundum. 90 gündür denizdeyim. Karaya hiç çıkmadım. Tek zorlandığım aşırı dalgalar, şimdiye kadar sorunsuz bir şekilde Alanya’ya geldim. İnşallah hedeflerimi yerine getiririm’ dedi.

Uzun süredir denizle iç içe olduğunu belirten Avukat Bülent Büyükdağ, ‘Zaman zaman bizde denizlere açılıyoruz. Ben Türkiye’de ilk kez bir denizcinin şişme botla bu kadar uzak bir mesafeyi geçtiğine şahit oldum. Gerçekten büyük bir cesaret. Enes Save’yi bu cesaretinden dolayı tebrik ediyorum’’ dedi.

Enes Save’yi karaya çıkarmadan deniz üstünde muayene eden Alanya Belediyesi’nin Doktoru Sultan Özgen, ‘’Save’nin şekerini ve diğer kontrollerini yaptık. Sağlık durumu gayet iyi. Yolculuğuna devam edebilir. ’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2017, 17:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83