'Tarladan sofraya sağlıklı gıda için çalışıyoruz'

Alanya Kaymakamlığı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, "16 Ekim Dünya Gıda Günü" ile ilgili bir mesaj yayınladı.

'Tarladan sofraya sağlıklı gıda için çalışıyoruz'

 Alanya Kaymakamlığı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün basın duyurusunda;

banner111
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, Dünya Gıda Günü olarak kutlanmaktadır. Her yıl FAO tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan Dünya Gıda Günü etkinliklerinde, gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konular gündeme taşınarak küresel anlamda büyük önem arz eden açlık ve açlıkla mücadeleye dikkat çekilmeye çalışılmaktadır. Dünya Gıda Günü’nde; dünyadaki açlık problemlerinin belirlenmesi ve çözüm yollarının gösterilmesi, ülkeler arasındaki gıda üretimi birlikteliğinin sağlanması, gıdaların üretimi-tüketimi ve satış noktalarındaki hijyen ve sanitasyon etkinliğinin sağlanması ile yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin belirtilmesi amaçlanmaktadır.

Dünyada üretilen gıda maddeleri artan nüfusa yeterli olmamaktadır. Besin maddeleri üretiminin az olduğu yoksul ülkelerde açlık ve yetersiz beslenme sorunu vardır. Açlık, yetersiz beslenme, bedenin gerekli ölçü ve türde besin alamamasıdır. Açlık ve yetersiz beslenme konusu tüm ulusların ortak sorunudur. Gıda konusundaki en önemli nokta israfı önlemektir. Bunu önüne geçmek hepimizin elindedir. İlçemizde israfın önlenmesi için çeşitli toplantılar yapmaktayız. Ayrıca tüm gıda işletmelerimizi ve halkımız bu konu bilinçlendirmekteyiz.

Alanya Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, halkımızın sağlığını korumak için İlçemizde gıda denetimlerimiz aralıksız sürmekte bu kapsamda “Tarladan Sofraya” gıda güvenliği sağlanmakta. Halkımız gıda ile ilgili tüm şikayetlerini ALO-174 gıda hattına yapabilirler. Bu konuda titiz çalışmalarımız devam etmekte olup tüm halkımızın “Dünya Gıda Günü” kutlu olsun.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2016, 18:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83