Yaşınızı ele vermeyin!

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Başak Kandi, insanın yüz ve boyun bölgesi ile ellerinin yaşını ortaya çıkardığını söyledi.

Yaşınızı ele vermeyin!

 Daha genç görünmek için bu bölgelerin bakımına özen göstermenin gerekliliğine vurgu yapan Prof. Dr. Başak Kandi, “Kimse olduğundan yaşlı görünmek istemez. Bunu sağlayabilmek için gerekli bakımları yaparken dermokozmetik alandaki gelişmelerden de faydalanabiliriz” dedi. Kandi, yüz ve boyun bölgesi ile ellere gösterilen özen sayesinde biyolojik yaşın gizlenebileceğini ifade etti.

banner111
Cildi nemli tutmak çok önemli
Prof. Dr. Başak Kandi, kişinin düzenli nemlendirici ve güneş koruyucu kullanmasının önemine dikkat çekerek, bunun yanı sıra çeşitli dermokozmetik tedavi yöntemlerinin de genç ve güzel görünmek adına başarıyla uygulandığını kaydetti.
Dermatoloji Uzmanı Kandi, “Düzenli olarak nemlendirici ve güneş koruyucular kullanmanıza karşın hala yüz ve boyun bölgeleri ile ellerinizin görünümünden memnun değilseniz çeşitli dermokozmetik tedavi yöntemleri uygulanabilir. Dermatoloğunuzun muayenesinin ardından uygulanabilecek işlemler arasında dolgu, botoks, lazer tedavileri, mezolifting, Somon DNA tedavisi ile PRP uygulamaları bulunmaktadır" dedi.
Prof. Dr. Başak Kandi, gençlik aşısı tedavisi sayesinde yılların ve kötü koşulların etkisiyle yıpranan, deforme olan, çöken ve kırışan dokuların hacim kazanmaya başladığını, cildin parlak ve doğal bir güzelliğe kavuştuğunu belirtti.

Cildi asıl yaşlandıran protein kaybı
Yaşlanma ve yaşlanmaya bağlı ciltte oluşan değişiklikler üzerine yapılan çalışmalarda, cildin yaşlanmasının temel nedenlerinin protein kaybı olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Kandi, “İnsan DNA'sına benzerliği sayesinde Somon DNA tedavileri, cildi gençleştirip güzelleştiren etkisi nedeniyle tercih edilen yöntemlerdendir” diye konuştu.
Prof. Dr. Kandi, mezoterapi tedavisinde içeriğinde cildi yenileyen hyaluronik asit, antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve amino asitler bulunan gençlik iksirinin cilt altına enjekte edildiğini vurguladı. Bu sayede cildin uyarılarak kollajen ve elastin üretimini arttırdığını ifade eden Prof. Dr. Kandi, uygulama yapılan bölgede nemlenmenin arttığını ve cildin yenilenme sürecine girdiğini söyledi. Kandi, ciltte görülen yaşlanma belirtilerinin tedavisinde lazerle cilt gençleştirme yöntemleri de bulunduğunu belirtti.

Tedavi için doktorunuza danışmadan işlem yaptırmayın
Ciltte tahriş ve kızarıklık bırakmayan yöntemin ağrıya da sebep olmadığına değinen Dermatoloji Uzmanı Başak Kandi, “Tedavinin ardından yenilenen ciltteki hücreler sayesinde ciltte görülen yaşlılık belirtileri ve sarkmalar iyileşme sürecine girer. Yeni jenerasyon lazer cihazlarıyla el derisi üzerinde belirmeye başlayan lekeler de giderilebilmektedir. Platelet Rich Plasma (PRP) tedavisinde ise kişinin kendi kanından elde edilen pıhtı hücreleri ve büyüme faktörlerinden zengin plazmayla cilt yenilenir. Ellere minik enjeksiyonlar şeklinde PRP uygulamak cildin gençleştirilmesinde tek başına veya diğer yöntemlerle kombine edilerek kullanılabilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kulaktan dolma bilgilerle işlem yaptırmak yerine konunun uzmanı bir doktora başvurarak muayene olup bilgi almak ardından uygunsa gerekli işlemi yaptırmaktır" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2017, 10:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83