'Yeni hastanede hizmette aksama yok'

Sosyal medya hesabından yeni hastanedeki bazı aksaklıkların dile getirilmesi üzerine hastane yönetimi bir açıklama yaptı.

'Yeni hastanede hizmette aksama yok'
Alanya'da dün sosyal medya üzerinden ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bazı aksaklıkları dile getirilmişi. Tuvalet, klima ve asansör gibi eksiklikler olduğunu savunanlara hastane yönetiminden açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bir Facebook hesabında yeni hizmete açılan 417 yataklı ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin -1. Katında bulunan bazı görüntülerin yayınlandığı anlaşılmıştır. Hastanemizin hizmeti aksatmayacak bazı eksiklikleri ile TOKİ tarafından tamamlanmak garantisiyle teslimi yapılmış 4.12.2017 tarihinde poliklinik hizmeti verilmeye başlanmıştır. Aynı gün yataklı servislerin de taşınma işlemine başlanıp, hizmet ağırlıklı olarak yeni hizmet binasında olmak üzere her iki tarafta verilmeye devam edilmiştir.Taktir edileceği üzere 24 saat kesintisiz hizmet prensibiyle sürekli hizmetin verilmek zorunda olduğu, hastaların yönlendirilebileceği başka bir resmi kurum hastanesinin Alanya’da mevcuıt olmaması nedeniyle, hizmet verilirken taşınma işlemi de gerçekleştirilmiştir. Tomografi Ünitesi özellikli bir cihaz olup yetkili servisi dışında taşınması ve kurulması birtakım problemlere yol açacağı için firmayla görüşülerek en uygun zaman planlanması yapılmıştır. Fizik Tedavi Ünitesi de halk arasında Robot tabir edilen Robogate cihazının yetkili servisi tarafından taşınması zorunlu olduğundan uygun zaman planlaması yapılmıştır. Şu andaki mevcut yeri hastalarımızın hizmet almasına engel teşkil etmediğinden mevcut yerinden fiilen hizmetine devam etmektedir. Bazı tuvaletlerde görülen arızalar teslim aşamasında tespit edilmiş olup TOKİ, Müşavir Firma, Yüklenici Firma tarafından bilinmekte , ihale yasası gereğince yüklenici tarafından çalışır halde kurumumuza teslim edilecektir. Bazı tavanlarda görülen açık pencereler yüklenici firma tarafından yürütülen kablolama ve klima ısıtma tesisatında yapılan ayarlama çalışması nedeniyle özellikle açık bırakılmış olup hizmetin aksamasına yol açmadığı için çalışmayı takiben de kapatılacaktır. Eski hizmet binasında acil hastalar için dahi yatak bulunamadığı, hastaların diğer merkezlere sevk edilmek zorunda kaldığı göz önünde bulundurulduğunda Alanya’nın yeni hizmet binasına bir an önce taşınmak zorunda kalındığı, bu süreçte hastalarımızın sağlık hizmeti almasında aksaklığa neden olunmadığı, 3 gün içerisinde 10 binin üzerinde hastaya bakıldığı hepsinin SGK işlemlerinin usülüne uygun tamamlandığı , planlanmış ameliyatların dahi yapıldığı, tek bir hastamızın burnu kanamadan taşınma işlemini gerçekleştirilmiştir. Bu kadar kısa sürede yukarıda da bahsedildiği gibi bazı teknik konular konusunda bilgisi olmayan ya da bilgisi yokmuş gibi davranan kişilerin hangi niyetle hareket ettiğinin taktirini değerli Alanya kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 11:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83