Yılbaşı öncesi denetimler arttırıldı

Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce, yılbaşı öncesi ilçe merkezi ve mahallelerde gıda güvenliğinin sağlanması için denetimler arttırıldı.

Yılbaşı öncesi denetimler arttırıldı

 Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, özellikle alkol ürünlerinde kaçak ve sahte ürünlerin piyasaya sürülmesi konusunda yılbaşında risklerin artması sebebiyle ilgili işletmelere yılbaşı öncesi kontrolleri arttırdıklarını söyledi.

banner111
Rüzgar, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, yaklaşan yılbaşı nedeniyle vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için başta alkollü içki satışı yapılan yerler olmak üzere risk taşıyan toplu tüketim işletmelerinin aralıksız olarak denetlendiğini belirtti.
Alanya İlçe Müdürlüğü görevli gıda denetçilerinin 7/24 saat çalışma prensibi ile çalıştığına dikkati çeken İlçe Müdürü Rüzgar, şunları kaydetti."Tek amacımız her zaman olduğu gibi halkımızın sağlığını tehdit eden unsurları tespit etmek ve gerekli önlemleri almaktır. Bu konuda halkın sağlığı için hassasiyetimiz büyüktür. Yapılan çalışmalarda, satılan ürünlerin etiketleri, ambalajları, işletmelerin izin belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartları denetlenmekte,  gıda denetçilerimiz ayrıca işletme sahibi ve çalışanlar ürün etiket ve ambalajları, gıda güvenliği, personel hijyeni gibi konularda bilgilendirmektedir."
Rüzgar, vatandaşlara da uyarılarda bulunarak, sözlerine şöyle devam etti; "Vatandaşlarımız, orijinal ambalajında olmayan ve bandrolü bulunmayan, etiketinde üretici firma adı, adresi ve bakanlığın kayıt numarası bulunmayan ürün ve içkileri satın almaması, bu tür içkilere rastlanılması durumunda ise Alo 174 gıda hattına şikayette bulunmaları gerekmektedir. Yılbaşı öncesi ve sonrasında bu tür denetimler aralıksız devam edecektir. "diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2016, 17:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83