Zabıtadan kantincilere hijyen eğitimi

Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Fevzi alaettinoğlu Anadolu Lisesi'nde düzenlenen hijyen seminerine Zabıta Müdürü Hasan Akın, İlçe Milli Eğitim şube müdürü Emin Yaman, Gıda mühendisi Ahmet Serter, kantin işletmecileri ve çalışanları katıldılar.

Zabıtadan kantincilere hijyen eğitimi

Kantinlerde hijyenin önemine dair İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Yaman ve Zabıta Müdürü Hasan Akın birer konuşma yaptılar. 



banner111
Ardından gıda mühendisi Ahmet Serter kantinlerde uyulması gereken hijyen kurallarından bahsetti. Gıda Mühendisi Serter; kantin personellerinin kişisel bakımlarına önem vermeleri, kantine alınan tüm ürünlerin etiketlerinin kontrolü ve muhafaza şartları, ambalajı açılmış olan gıdaların ağızlarının kapalı ve gıdaya uygun kaplarda muhafaza edilmesi, depolamada dikkat edilmesi gerekenler, gıdanın bozulmasına neden olan faktörler ve gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler, olası zehirlenme ve enfeksiyon vakalarını önlemek için düzeltici önleyici faaliyetler neler olması gerekiyor konularına temas etti. 


Ayrıca kantinlerde satışı mezuatta uygun olmayan, çocuklarımızın sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek gıda ürünlerinin satışının yapılmaması gerektiği özellikle vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2017, 12:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83