Zabıtadan önce eğitim sonra denetim

Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü işbirliğinde Alanya’da faaliyet gösteren kasap işletmelerine ve balık hali esnafına hijyen eğitimi ve denetimi yapıldı.

Zabıtadan önce eğitim sonra denetim
Alanya Belediyesi, vatandaşların sağlıklı gıdalara ulaşabilmesi için eğitim ve denetimlerini sürdürüyor. Zabıta ve Veteriner İşleri müdürlüklerine bağlı personeller, geçtiğimiz hafta kasap ve balık halindeki işletme sahiplerine hijyen ve hayvan sağlığı ile ilgili eğitim vermişti. Eğitimin ardından denetime çıkan zabıta ve veteriner işleri personeli, balık halinde bulunan dükkan sahiplerini denetleyerek gerekli uyarıları yaptı.

KESİM, PARÇALAMA, DEPOLAMA VE NAKLİYEDE UYULMASI GEREKENLER ANLATILDI

Alanya Belediyesi Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı gıda ve çevre mühendisleri ve veteriner hekimler, kasapların eğitim seminerinde hijyen açısından her adımı işletme sahiplerine tek tek anlattı. Hayvanların sağlığından, kesim, parçalama, depolama ve nakliye işlemlerine kadar uyulması gereken hijyen kuralları en ince detaylarına kadar anlatıldı.

BALIK HALİ’NDE DENETİM YAPILDI

Alanya Belediyesi zabıta ve veteriner işlerine bağlı personel, eğitim seminerinin ardından Alanya Balık Hali’ndeki işletme sahiplerine bir denetim gerçekleştirdi. Balık ve kasap işletmelerinin taşıması gereken özellikler, işletmede zemin ve duvarların temizlenebilir, dezenfekte edilebilir ve pürüzsüz bir yapıda olması gerektiği esnaflara anlatıldı. Dükkanların dışarıdan evcil hayvan, kuş, böcek gibi canlıların girişini engelleyecek şekilde dizayn edilmesi, içerideki kirli havanın dışarı atılması için havalandırma sistemlerinin olması gerektiği uyarılarında bulunuldu.

“ÖNCELİĞİMİZ HİJYEN VE KALİTE STANDARTLARIMIZI YÜKSELTMEK”

Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Akın, denetimler sırasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Esnafımızı düzenli olarak önce seminerlerle bilgilendirip ardından denetimler yaparak eksiklerini yerinde tespit ediyoruz. Halkımızın sağlıklı ürünlere ulaşmasını sağlamak, hijyen ve kalite standartlarımızı yükseltmek için sezon öncesi gıda ile uğraşan tüm sektörleri rutin denetimlerden geçiriyoruz.”

Alanya Belediyesi Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaz öncesi denetimlerini sürdüreceği açıklandı. 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2017, 15:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83