Ramazan öncesi fırınlara denetim

Alanya Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesi merkez ve mahallelerdeki gıda işletmelerine yönelik denetimleri arttırdı.

Ramazan öncesi fırınlara denetim
Alanya Belediyesi, Zabıta Müdürü Hasan Akın, Zabıta Komiserleri, memurlar, çevre ve gıda mühendislerinden oluşan bir ekip, Alanya merkez ve mahallerdeki fırın işletmelerini denetlediler. Ekmek fırınlardan başlayan denetimlerin,  kasaplar, lokantalar, marketler gibi tüm işletmelerde Ramazan boyunca devam edeceği belirtildi.

ZABITA MÜDÜRÜ HASAN AKIN; DENETİMLER  HALKIN SAĞLIĞI İÇİN

Alanya Belediyesi olarak gıda işletmelerine yönelik sürekli denetimlerin yapıldığını belirten Zabıta Müdürü Hasan Akın “Yaklaşan ramazan ayı öncesi zabıta ve gıda mühendislerinden oluşan ekibimiz fırın ve gıda işletmelerine denetimlerini arttırdı. Halkımızın daha sağlıklı tüketim yapabilmeleri için ekibimiz merkez ve mahallelerde devamlı olarak denetimde bulunacaklar. Yılın her günü yapılan bu denetimlerimiz özellikle ramazan ayında fırınlara daha sık yapılacak. Yapılan denetimlerde şu ana kadar ciddi bir sorunla karşılaşmadık. Halkımızın sağlığı için denetimlerimizi aralıksız olarak sürdüreceğiz.’’ dedi.

Zabıta ekipleri ve gıda mühendisleri tarafından yapılan denetimlerde, başta hijyen olmak üzere gıdaların soğuk hava depolarında saklanması, pişirme koşulları, kullanılan yağlar, malzemelerin kalitesi ve son kullanma tarihleri, haşere ilaçlaması ve dezenfekte, atık yağların saklanması ve yakıt tanklarının çevre güvenlikleri kontrol edildi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 17:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83