10 Kasım Yas Değil Mücadele Günüdür

Vatan Partisi Alanya İlçe Teşkilatı 10 Kasım 'Ata'yı Anma Günü' ile ilgili yaptığı basın açıklaması şöyle:

10 Kasım Yas Değil Mücadele Günüdür

 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Alanya’da düzenlenen devlet töreniyle anıldı. Atatürk Anıtı’da gerçekleşen resmi törenin ardından çelenk sunan Vatan Partisi İlçe Örgütü daha sonra bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu yaptığı açıklamada “10 Kasım yas değil mücadele günüdür” vurgusu yaptı. 

banner111
1938 yılı 10 Kasım günü 78 yıl önce bedenen  aramızdan ayrılan, Türk milletinin büyük kurtarıcısı mazlum milletlerin yol göstericisi yüce Atatürk’ün manevi huzurunda yine her zaman olduğu gibi toplanmış bulunuyoruz diyen Kurtoğlu “Yaşadığı 57 yıla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurtuluş ve kuruluşunu sağlayan binlerce devrimci eylemi sığdırmıştır. Ülkemiz ve bölgemizin tarihsel, sosyal ve ekonomik şartlarına en uygun programları tespit edip hayata geçirmiş,  ölümüne kadar olan süre içinde ülkemizin gelişmesi yolunda büyük mesafeler kat edilmiştir. Dünya’nın saygın ülkeleri arasına girmesini sağlamıştır” dedi.

Yaşadığımız sürecide açıklamasında yer veren ilçe başkanının açıklamasının detayları şöyle:

Ölümüne yakın dönemde ülkemizde milli demokratik devrimin tamamlanması yolunda önemli adımlar atılmış, toprak ağalığı ve şeyhliğin tasfiyesi ve marabalığın ortadan kaldırılarak insanlarımızın ortacağ karanlığından kurtarılarak özgür Cumhuriyet vatandaşları olması yolunda ciddi çalışmalar yapılmış önemli mesafeler alınmıştır. Üzülerek belirtmeliyiz; bu sözünü ettiğimiz devrimci programın tamamlanmasına ne yazık ki Atatürk’ün ömrü yetmemiştir. Bu programın tamamlanması biz Atatürk devrimcilerine görev olarak bırakılmıştır.
Ölümünden sonra gelişen dünya olayları ve çıkan ikinci dünya savaşı nedeniyle ağırlaşan iç ve dış sorunlar demokratik devrimin tamamlanma süreci kesintiye uğratmıştır. İkinci Dünya savaşının galibi ABD ve ortakları başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerine karşı ekonomik ve siyasi baskı uygulamaları sonucu devrimci ruhunu kaybetmiş siyasi iktidar kadroları, ülkemiz gerici sınıflarının baskıları sonucu Atatürk’ün milli rotasından çıkma eğilimlerine girmiş gizli ikili anlaşmalarla ABD’nin Atlantik rotasına bağlanılmıştır.  Önceleri gizli kapaklı, 1980 yılından itibaren aleni olarak bu günlere yelken açılmış ülkemiz bölünüp parçalanma ve iç savaşla yok edilme noktasına getirilmiştir. Bu ağır şartlar altında iken 24 Temmuz 2015 tarihi itibariyle Türk Milleti’nin devletinin bekasına savunma refleksleri harekete geçmiş ABD, AB ve İsrail taşeronu PKK terör örgütüne karşı yok etme harekâtı başlatılmıştır. Başarıyla devam etmektedir. Bu başarılar sonucu paniğe kapılan ABD, AB ve İsrail emperyalist koalisyonu bütün yedek güçlerini sahaya sürmüş 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü üzerinden silahlı darbe girişiminde bulunmak zorunda kalmıştır. Yıllardır hazırladığı bu güçleri, TSK ve Türk Milleti’nin direnişi ile imha edilmişlerdir. İçerdeki bu gelişmelerden sonuç alamayan bu emperyalist koalisyon PKK -PYD güçleri ile Suriye’de açacağı ABD - İsrail koridoruna son ümitlerini bağlamış, buda TSK’nin Fırat harekatı ile önlenme sürecine girmiştir. Mücadele emperyalist koalisyonun bölgeden def olup gidene kadar sürecektir.

İşte Bütün bu ağır şartların giderilmesi ülkemizin bağımsız , ihtiyaçlarını üreten doğal zenginliklerini yağmalatmayan bir ülke haline gelmesi Atatürk’ün tam bağımsızlık esaslı milli politikalarına eksik kalan demokratik devrim programının bizler tarafından gerçekleştirilmesi ile sağlanacaktır. Bu görevlerimizi hatırlamak büyük kurtarıcı Atatürk’ü yol göstericiliğine olan minnettarlığımıza ifade etmek için burada manevi huzurundayız ve söz veriyoruz ilkelerinin ışığında vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Yarım kalan demokratik devrimi mutlaka tamamlayacağız.Ülkemizi üreten ürettiğini tüketen refah toplumu yapacağız.







Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 10:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83