AK Parti ve MHP’de liste sıralaması belli oldu

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde ortak aday çıkaran ‘Cumhur İttifakı’ kanadının belediye meclis sıralaması belli oldu.

AK Parti ve MHP’de liste sıralaması belli oldu
MHP ve AK Parti’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı kanadında ittifak yapılan 30 büyükşehir üzerinde anlaşılan illerde tek listeyle gidilecek olan belediye meclis üyeliklerinde her iki partinin de 2014 yerel seçimlerindeki meclis listelerinde hangi parti hangi sıradan kazandıysa 31 Mart’ta da o geçerli olacak.

Buna göre AK Parti ve MHP, 2014 yerel seçiminde Yüksek Seçim Kurulu’nun ilan ettiği belediye meclisi listesinde hangi sıradan kazanmış ise yine o sırası geçerli olacak. Eğer listenin üst sıralarında ittifak dışından başka bir parti varsa ittifakın üyesinin bulunduğu yer birinci sıra olarak kabul edilerek ve aşağı doğru o sıra baz alınarak devam edilecek.

DAHA ÖNCE AYRI LİSTE ÇIKARILACAĞI SÖYLENMİŞTİ

banner111

AK Parti ve MHP daha önce belediye meclis üyeliklerinde ayrı liste çıkarma kararı almıştı. Ancak belediye meclis üyeliklerinin oy dağılımında da milletvekili listesinin sıralamasına benzer yöntem uygulanıyor olması nedeniyle bundan vazgeçilip, tek listeye dönülmüştü. İki liste olması halinde her iki parti yüzde 10’ardan yüzde 20 kaybedecekti. Sıralamada da ayrı ayrı girdikleri için düşük oy oranı oluşacağından birlikte olduklarından daha az üyelik elde etmiş olacaklardı. Bu nedenle belediye meclis üyelikleri sıralamasında da 2014 oy oranları ve seçildikleri yer göz önünde tutuldu.

Eğer sorunlu yerler varsa bunu Genel merkez yöneticileri aralarında görüşerek çözecek

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2019, 14:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83