AKAYDIN'IN BORCUNU ÖDEMEK İSTEYEN AK PARTİLİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın hakkında kamuya zarara uğrattığı gerekçesiyle verilen 2 milyon 181 bin 156 TL tutarındaki cezanın ardından Akaydın'ın mal varlığıyla ilgili tartışma başladı.

AKAYDIN'IN BORCUNU ÖDEMEK İSTEYEN AK PARTİLİ

Akaydın, ceza sonrası yaptığı açıklamada kararı haksız bulduğunu maaşından başka geliri olmadığını ve temyize gideceğini söylemişti. AK Parti Antalya İl Disiplin kurulu Genel Sekreteri Av. Hakan Onaran ise sosyal medya üzerinden Akaydın'ın mal varlığını kendisine vermesi halinde devlet tarafından çıkartılan borcu kendisinin ödeyeceğini açıkladı.

banner111

Akaydın'ın basına yansıyan haliyle Döşmealtı'ndaki villa ve çiftliğin yanı sıra Konyaaltı Hurma Mahallesinde bir dairesi, Döşmeaaltı'nda arsaları ve Çorum Saray Köyü'nde 7 ayrı parselde arsası bulunduğunu söyleyen Hakan Onaran, üzerine kayıtlı mal varlığını kendisine vermesi halinde borcu üstelenebeleceğini ifade etti.


Ak Parti İl Başkanlığı İl Disiplin Kurulu Genel Sekreteri Hakan Onaran, Sayıştay'ın verdiği 2 milyon 181 bin 156 TL paranın ödenmesi konusundaki kararın Akaydın'a tebliğ edildiğini belirterek, "Akaydın bu konuyu yargıya taşıyıp yasal süresi içinde itiraz etmedi. Karar kesinleşti. Karar kesinleştikten sonra 15 gün ödeme süresi var. Bu ödeme süresine uymazsa, Antalyalıların parasını geri ödemezse, devlet bu parayı esaslarına göre alacaktır. Siyasetçilerin mal varlıkları kamuoyuna açıktır. Akaydın ve ailesinin onlarca mal varlığı var. Mustafa Akaydın gelsin, bu süreçte mevcut mal varlığını bize devretsin, biz bu borcu ödeyelim. Kalan parayı da Antalya’da bulunan çocuk esirgeme kurumlarına bağışlayalım" dedi.
Mustafa Akaydın önceki yıl mal varlığıyla ilgili yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı olarak göreve başladığı 2009 ile 2014 yılı arasında mal varlığında düşüş olduğunu açıklamıştı. Akaydın, Antalya ve Ankara’da üçte bir hisseli ve diğerleri tam olmak üzere 8 adet bina türünde gayrimenkulü, 4 adet otomobil türünde taşıtı, bir bankada mevduat hesabı türünde 132 bin lira, Antalya ve Çorum’da önemli bir kısmı çeşitli büyüklükte arsa ve tarla ile çeşitli ziynet eşyası bir adet hisse senedi bulunduğunu aktarmıştı. Akaydın 2014 yılındaki mal varlığında ise bir ev ile bir otomobilinin satıldığını, mevduat hesabının da 50 bin lira azaldığını açıklamıştı.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2015, 12:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83