Alanya dikkat! Ankete katılarak dolandırılabilirsiniz

Dün binlerce Alanyalının cep telefonuna gönderilen bir mesaj, anket mi yapılıyor sorusunu gündeme getirdi. Seçim sürecinin başlamasıyla birlikte birçok alanda çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Alanya dikkat! Ankete katılarak dolandırılabilirsiniz
Bir anket şirketi adına gönderildiği görüntüsü verilen mesajda cep telefonu abonelerine ‘kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz’ diye soruluyor ve mesajı yanıtlamaları isteniyor. Ancak mesajda anketi hangi şirketin yaptırdığına dair bir ibare bulunmuyor.

Alanyalı GSM aboneleri dün öğle saatlerinde 8720’den gelen toplu mesajla karşılaştı.  Mesajlar, abonelerin ikamet ettikleri ilçelere göre hazırlanmıştı. Örneğin Alanya’da ikamet edenlere Alanya Belediye Başkanı olarak kimi görmek isterseniz sorusu yöneltilirken Manavgat'ta yaşayanlara Manavgat Belediye Başkanı olarak kimi görmek isterseniz sorusu yöneltildi.

Mesajlarda, akşam 21.00’da kadar mesajın ücretsiz olarak yanıtlanabileceği, böylece ankete katılım sağlanabileceği ifadesi de yer aldı.

Siyasal araştırmalar yapan şirketlerin, anket çalışmalarında şirket adını açıkça belirtmesi gerekiyor. Alanyalıların telefonuna gelen mesajda ise herhangi bir şirket adı yer almazken Siyasal Araştırmalar ibaresi yer aldı.

Anket mi dolandırıcılık mı olduğu bilinmeyen mesaj ile ilgili konuşan uzmanlar bu tür mesajlara yanıt verilmemesi gerektiğini belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2018, 15:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83