Bahşi bankalara ateş püskürdü

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, T.B.M.M.’de yaptığı konuşmasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kuruluna verilen yetkiye dikkat çekti. Bahşi: “Vatandaşımız çaresiz, bir düzenleme getirilmeli” dedi.

Bahşi bankalara ateş püskürdü
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, 176 sıra sayılı Kanun Teklifi’nin 2’nci maddesinde söz aldı.

İYİ Partili Milletvekili konuşmasında: Faizsiz finansman yöntemlerinin çeşitlendirilmesi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kuruluna yetki verilmektedir. Sadece nakdî kredi kullanan müşteriler tarafından sağlanan fonlara ilave olarak, gayri nakdî kredi kullanmışsa eğer, onların da sağlamış olduğu fonların mevduat sayılmaması hüküm altına alınmak istenmektedir” dedi.

Bahşi konuşmasının devamında: “Genelinde ise bankacılık sektöründe ve sermaye piyasalarında idari, hukuki ve cezai yaptırımlar söz konusudur. Bankalarla ilgili olarak en çok tartışılan konulardan biri de malumlarınız, ücret ve komisyonlardır. Bankaların kâr zarar tablosuna bakıldığında, 2019 yılında toplam faiz gelirlerinde yüzde 14’lük bir artış olduğu görülmekte, kredilerden alınan ücret ve komisyonlardaki artış ise yüzde 34,4’tür. Bankacılık hizmetleri gelirlerinde dosya parası olarak bildiğimiz hususta ise yüzde 34,6’lık bir artış meydana gelmiştir” açıklaması ile dosya parasına yapılan zamma tepki gösterdi.

Bahşi vatandaşın mağduriyetine dikkat çekerek: “Vatandaşımızın çaresizce, mecbur bırakılarak ödemek zorunda kaldığı dosya ücretlerine ve komisyona bir standart getirilmeli. Evine ekmek götürmekte zorlanan dar gelirli işçi, memur, emekli, çiftçi ve esnaf için bu önemlidir” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2020, 12:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83