Başkan Bayar'dan Gündoğmuş çıkarması

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Gündoğmuş ilçesine bağlı Güneyyaka Mahallesi’nde açılması planlanan mermer ocaklarına karşı düzenlenen protestolara katıldı. Başkan Bayar, “Doğanın ve doğal yaşamın daima savunucusuyuz” dedi

Başkan Bayar'dan Gündoğmuş çıkarması
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Gündoğmuş ilçesi Güneyyaka Mahallesi’ne açılması planlanan mermer ocaklarına karşı düzenlenen protesto etkinliğine katıldı. Gündoğmuş CHP İlçe Başkanlığı ziyareti ile başlayan programında Başkan Bayar, önce ilçe örgütüyle buluşup sohbet etti. Ardından CHP Gündoğmuş İlçe Başkanı Mehmet Türker Eren ve ilçe örgütüyle birlikte Gündoğmuş esnafını ve Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasını ziyaret ederek çalışanlara kolaylıklar dileyen Başkan Nusret Bayar’a gösterilen ilgi yoğun oldu. Gündoğmuş esnafının sorunlarını dinleyen Nusret Bayar, bölgede önceliğin istihdam olduğunun altını çizdi. Özellikle genç nüfusun dışarıya göç ettiğini vurgulayan Bayar, “Gençlerimiz burada iş sahası olmadığı için yılın bir yarısını sahilde turizmde çalışarak, diğer bir yarısını ise işsiz geçiriyor. Bu şekilde kalıcı bir sonuç elde etmek mümkün değil. Bu bölgede üretimi arttırarak istihdam yaratmak gerekiyor” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ziyaretinde ise çalışanlarla sohbet eden Başkan Bayar, çalışanların Gündoğmuş için isteklerini not ederek, ilgileneceğinin sözünü verdi. Başkan Nusret Bayar, ilçe merkezindeki ziyaretlerinin ardından mermer ocakları açılması planlanan, Karadere ve Güneyyaka Mahalleleri’ni kapsayan bölgeye hareket etti. 

Sermaye Rantına Karşı Hemşehrilerimizin Yanındayız

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde Karadere ve Güneyyaka Mahalleleri’nin yakınında açılması planlanan mermer ocaklarına karşı düzenlenen protesto etkinliğine katılan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar ve yönetimi, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar ve yönetimi ve CHP Gündoğmuş İlçe Başkanı Mehmet Türker Eren ve yönetimiyle birlikte bölgede incelemelerde bulundu. Bölge halkının yoğun protestosunun sebebi olan doğal yaşam alanı tahribatı, hayvancılık ve tarım faaliyetlerine olumsuz etki, sit alanlarının ve yolların yıpranması gibi konularda verilen mücadelenin sonuna kadar destekçileri olduklarını ifade eden Başkan Nusret Bayar, “Cumhuriyet Halk Partisi ülkesine ve milletine karşı olan sorumluluğunun yanında doğal yaşamı ve doğal yaşamda bulunan bütün canlıların da yaşam hakkını savunmaktadır. Bu doğrultuda Gündoğmuş ilçemizdeki Güneyyaka Mahallemizde açılması planlanan mermer ocaklarının insan yaşamına ve doğal yaşamdaki bütün canlılara karşı yoğun bir tahribat oluşturacağını öngörerek bu plana karşı çıkmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi bugün de, yarın da bu hak arayışında doğal yaşamı tahrip eden sermaye rantına karşı hemşehrilerimizin yanında olacaktır” şeklinde konuştu. Mermer ocaklarının zarar vereceği öngörülen ve bölgenin geçim kaynağı olan arıcılık faaliyetlerinin yanı sıra, doğal su kaynakları kirliliği, endemik bitki türlerinin yok olması, hava kirliliği, yaban hayatın zarar görmesi gibi konulara da değinen Başkan Nusret Bayar, “Ayrıca Güneyyaka Mahallemizde, mermer çıkarılacak bölgenin yakınında 1. derece arkeolojik sit alanı bulunmakta. Bu alan üzerinde mermer ocağına izin vermek cinayettir. Bu alanların zarar görmesi yalnız bu bölgeyi değil, herkesi ilgilendirir. Konunun takipçisi olacağız ve buraya yapılması planlanan bu mermer ocaklarının karşısında duracağız” diye konuştu.

 

















Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2020, 11:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83