'Çocuğa tecavüz insanlık suçudur'

Alanya Vatan Partisi İlçe Teşkilatı Kadın sözcüsü Hale Koper bir basın açıklaması yaptı.

'Çocuğa tecavüz insanlık suçudur'

 Hale Koper'in basın açıklaması şöyle:

banner111
Bugün TBMM Genel Kurulu'na gelmesi planlanan cinsel istismar düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı "Mutabakat içinde sorunun çözülmesinde fayda var. Hükümet eleştirileri ve önerileri dikkate almalı" açıklamasının ardından komisyona geri çekildi

Kamuoyunda ‘cinsel istismar düzenlemesi’ olarak bilinen ve tecavüzcülere af getireceği iddia edilen tasarı komisyona geri çekildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuoyunda tecavüz affı olarak bilinen önergeye ilişkin, “Hükümetin, toplumun değişik kesimlerinden gelen eleştiri ve önerileri dikkate alarak, geniş bir mutabakat içerisinde bu sorunu çözmesinde büyük fayda görüyorum” demişti.

Bu yasaya bir tepki de Alanya’dan Vatan Partisi Öncü Kadın’dan geldi. Öncü Kadın sözcüsü Hale Koper “Halkımızdan gelen tepkiler sonunda yasa tasarısı bugün geri çekildi. Ancak, aynı yasa tasarının tekrar gündeme getirilmesine ve tecavüzü olağanlaştıran, tecavüzcüleri kurtaran haliyle çıkmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Çocuğa tecavüz insanlık suçudur diyen Koper “Çocuk yaşta evlendirilen gençlerin rızası asla aranamaz. Bu bizim kültürel hayatımıza ve kadınlık onuruna büyük bir saldırıdır. Biz Vatan Partisi’nin kadınları olarak, bu suçu işleyenleri affeden, ödüllendiren, hatta teşvik eden bir düzenlemeyi asla kabul etmeyecek, mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Vatan Partisi Alanya Öncü Kadın sözcüsü Hale Koper’in açıklamasının ayrıntıları şöyle:

Kamuoyu vicdanını derinden yaralayan "Cinsel istismar" suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın ertelenmesini öngören vahim yasa tasarısını şiddetle reddediyoruz. 

Halkımızdan gelen tepkiler sonunda yasa tasarısı bugün geri çekildi. Ancak, aynı yasa tasarının tekrar gündeme getirilmesine ve tecavüzü olağanlaştıran, tecavüzcüleri kurtaran haliyle çıkmasına asla izin vermeyeceğiz. 

Çocuk yaşta evlendirilen gençlerin rızası asla aranamaz. Bu bizim kültürel hayatımıza ve kadınlık onuruna büyük bir saldırıdır. 

Cumhuriyet devrimiyle yüceltilen kadın, AKP iktidarının elinde yerlere düşmüş vaziyettedir. Çocuğa tecavüz, insanlık suçudur. Biz Vatan Partisi’nin kadınları olarak, bu suçu işleyenleri affeden, ödüllendiren, hatta teşvik eden bir düzenlemeyi asla kabul etmeyecek, mücadelemizi sürdüreceğiz.


Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2016, 13:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83