Kurtoğlu Alanya için öncelikli projelerini anlattı

Seçimlere sayılı gün kala Vatan Partisi Alanya Belediye Başkan Adayı Hasan Faruk Kurtoğlu seçilmeleri halinde öncelikli yapacaklarını içeren bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz gün Turizm sektörünü canlandıracak projelerini anlatan Kurtoğlu şimdi de Alanya için öncelikli olarak ele aldığı projelerini anlattı.

Kurtoğlu Alanya için öncelikli projelerini anlattı

Vatan Partisi Alanya Belediye Başkan Adayı Kimya Yüksek Mühendisi Hasan Faruk Kurtoğlu’nun öncelikli uygulama programıyla ilgili ayrıntılar şöyle:

1 - Turizmin can damarı denizimizin kirletilmesine, sıkı denetimler, cihaz, ekipman ve eğitim desteği ile derhal son verilecektir. Sahillerimiz mavi bayrak alabilecek temizliğe kavuşturulacaktır. Kirlilikte önemli rol oynayan tesisler ve dere yataklarının ıslahı ve temizliği ile ilgili daire kurulacak, çalışmalar bu daire tarafından yürütülecek.

2 - Su cenneti olan Alanya’mızda musluklarımızdan akan bütün sularımızın içilebilir kalitede olması sağlanacak

3 - Şu anda şehrimizde kişi başına düşen beton yığını bina miktarı 190 metre kare (m2) dir. Kişi başına düşen park alanı, yeşil alan  3 m2 dir. Kabul edilemez olan bu durumu, ilk etapta park alanlarını kişi başına 10 m2 ye çıkarmak için her türlü gayret gösterilecektir.

4 - Alanyalılar tarafından bilinen örnek dinlenme tesisi Teyfik Hoca Evi benzeri dinlenme ve her yaştan vatandaşın hoşça vakit geçirme tesisleri süratle her mahalleye yapılacaktır. Bunların yapımı ve işletilmesi ile istihdam sağlanacaktır.

5 - İnsan sağlığı acısından gerekli olan organik sebze ve meyveye olan talebin her geçen gün artması nedeni ile Alanya’nın organik üretim merkezi olma yolunda yapılacak çalışmaları bizzat belediyenin öncülük etmesi sağlanacak. Başta Alanya Ziraat Odası olmak üzere ilgili üniversiteler ve üreticilerimiz ile oluşturulacak kurula her türlü destek verilecektir.

6 - Bölgemizde süt ve et hayvancılığı zayıftır. Bölgemizin tüketim potansiyeli göz önünde tutularak hayvancılık teşvik edilip desteklenecek, yapılacak ekonomik tesislerle, bölgemiz sera atıklarından besi için gerekli kaba yem üretimi gerçekleştirilecek ve üreticiye ücretsiz verilecektir.

7 - Alanya da verimli tarım alanları hiçbir şekilde yapılaşmaya açılmayacak. Buraların tarımsal getirileri her şart da apartman kira gelirlerinden yüksek olması sağlanacak.

8 - Ulaşım sorunu çözülecek, Belediye’nin kamuya ait yollarda oto park bekçiliği yapmasına son verilecek

9 - Kaldırımlar da insanlarımızın özgürce yürümesini önleyen abartılı işgallere son verilecek, kaldırımlar yayaların olacak.

banner111

10 - Engellilerin engellerini kaldırıyoruz. İstihdam ve özgürce yaşama imkânlarına kavuşturacağız.

11 - Halk sağlığı ve gıda laboratuarları kurup raflarda satışta sunulan her ürünün sağlıklı olup olmadığı analizleri yapılarak kontrol edilecek.

12 -Toprak analiz laboratuarları kurarak seracılarımızın toprakları analiz edilerek lüzumsuz gübre kullanımı nedeniyle toprakların çoraklaşması önlenecek.

13 - Hayvanlarımızı sorun değil can dostu olarak görüyoruz. Hayvan barınaklarının sayısını ve kapasitesini 4 katına çıkaracağız.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2019, 11:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83