"SURİYELİ SIĞINMACILAR ÜLKELERİNE KAVUŞTURULMALIDIR"

MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy'un basın açıklaması şöyle:

"SURİYELİ  SIĞINMACILAR ÜLKELERİNE KAVUŞTURULMALIDIR"

 Özellikle 2011 yılından beri Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçıp ülkemize sığınan Suriyelilere vatandaşlık vermekten bahsedenler, niyetlerinin Türk milletini azim ve iradesini kırmak olduğunu iyice görmelidirler.

banner111
Türkiye’nin yeterince vahim sorunları varken, sırf siyasi gayelerle Suriyelilere vatandaşlık hakkı tanımak hazmedilecek bir durum ve tercih değildir.
Milletimizin alicenaplığına sığınan mağdur ve mazlumlara yardım elimizi uzatmak, insani destek vermek manevi bir görevdir.
Ancak kendi ülkelerinden kopup gelenlere kucak açtığımız andan itibaren Ortadoğu’nun her türlü istikrarsızlık ve olumsuzlukları da yoğun şekilde ithal edilmiştir.
Kim ya da kimlerin ülkemize girdiği ayrıntısıyla tespit edilmeden sınır kapılarımızın vicdan diplomasisi ismiyle açılması iç barış ve sükûnet ortamına ağır hasar vermiştir.
Sığınmacı kisvesiyle Türkiye’ye suçlular dolmuş, asayişsizlik ve terör olayları keskin bir yükseliş göstermiştir.

Irak ve Suriyeli sığınmacıların sağlıklı bir şekilde vatanlarına kavuşturulmaları gerekirken, Türk vatandaşlığına alınma düşünceleri bu zamana kadar yapılan tarihi yanlışlara yeni ilavelerden başka bir anlam taşımayacaktır.

Türk vatandaşlığının bir bedeli, bir şanı, bir sorumluluğu olmalıdır.

Türk vatandaşlığı önce hak edilmeli, vicdanlarda taltif ve teyidi yapılmalıdır.
 
Türk milleti tüm Türk vatandaşlarının müştereken vücut verdiği, canlı tuttuğu, nefes verdiği tarihi, sosyolojik ve kültürel bir varlıktır.
Türklüğe şaşı bakan, Türk milleti yerine Türkiye milletini ikame etmeye çalışan bulanık ve bücür zihniyetlerin önüne gelene vatandaşlık ikramı her şeyden önce milli şuur noksanlığıdır.

Türk vatandaşlığının ucuzlatılması, ulufe gibi ona buna dağıtılması şehitlerimizin ve aziz ecdadımızın ebedi mirası olan son vatanımızı etnik karmaşa ve kazana çevirecektir.
Türkiye, Türk milletinin şeref ve namusuna emanettir.

Vatan Türk’tür, millet Türk kalacaktır.

Türk vatandaşlığı tarih boyunca kazanılmış milli hak ve hukukun ilelebet korunacak mükâfat ve muhteşem bir unvanıdır.

Bu mükâfat ve unvan hiç kimsenin tekeline alınıp da heba edilemeyecek, oy ve siyasi rüşvet uğruna asla gölgelenemeyecektir.

Ya bu gerçekler malum devlet ve siyaset adamları tarafından kabullenilecek ya da niyet sahipleri sonuçlarına katlanacaktır.

Antalya özelindeki bölümünü değerlendirecek olursak , hepimiz şehir içinde zaman zaman suriyelilerin çocukları ile birlikte dilendiklerine şahit oluyoruz.,Bu manzara karşısında insan olarak bizler üzülüyoruz,yine sezon itibarı ile Antalya sahillerinde insanları rahatsız eden tavır ve davranışlarla karşılaşıyoruz . Tüm bunlara rağmen bir de Antalyamız  bu yıl en önemli gelir kalemi ve geçim kaynağı olan Turizmle ilgili zor günler geçiriyor..Bu görüntüler aynı zamanda ülkemizle ilgili olumsuz algı da oluşturmaktadır, yerel yönetimlerin ve valiliğimizin asayişi de ilgilendiren bu konuda gerekli önlemleri almasını bekliyoruz.Ayrıca yurtdışı akraba ve topluluklarımızdan olan Ahıska Türklerinin  bir bölümü yıllar önce ülkemize sığındı ,üzülerek ifade etmek isterim ki hala büyük çoğunluğu Türk vatandaşlığına kabul edilmediler,bu vesile ile bunu hatırlatmak isterim.
Son olarak herkes iyi bilsin ki ,Türk milletini zillet ve rezalet tuzağına çekmek isteyenler şüphesiz heveslerinin derinliğinde boğulacaklardır.


Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2016, 14:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83