Trump'a bir tepki de Toklu'dan geldi

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Türkiye için tehdit içeren mesajlar yayınlayan ABD Başkanı Trump’a sert tepki gösterdi. İlçe Başkanı Toklu, "Trump'ın açıklamalarını talihsiz, tutarsız ve zamanlama açısından yersiz görüyorum" şeklinde konuştu.

Trump'a bir tepki de Toklu'dan geldi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Eğer Türkiye Kürtlere saldırırsa, Türkiye'yi ekonomik yönden mahvederiz. 20 millik (32 km) güvenli bölge oluşturulabilir. Aynı zamanda Kürtlerin Türkiye’yi provoke etmesini istemiyorum" demişti.

banner111

Trump’ın haddini aşan paylaşımına bir tepki de AK Parti  Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu’dan geldi. Toklu, "ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya üzerinden ülkemizi hedef alan ve tehditkar açıklamalarını her ne kadar 24 saat içerisinde tekzip edercesine geri adım atarak başka bir sosyal medya açıklaması ile düzeltmiş olsa da talihsiz, tutarsız ve zamanlama açısından yersiz bir açıklama olarak görüyorum. Trump’ın yapmış olduğu bu açıklama öncelikle Uluslararası Devletler Hukuku ve teamülleri açısından pek hoş olmamıştır. Bırakın tehditkar açıklamaları, devletlerin müzakereleri dahi sosyal medya üzerinden şov yaparak yapmamaları gerektiğine inanmaktayım. Uluslararası diplomasinin dili, iletişim aracı; hele hele ABD ve Türkiye gibi iki müttefik ülke arasındaki üslup ve iletişim şeklinin yüz yüze toplantı usulü olması gerekmektedir. Sosyal medya bu tip diplomasilerin yapılacağı mecra değildir. Trump’ın yapmış olduğu açıklamaya gelecek olursak, şahsen bu açıklamanın bizden çok Trump’ın kendi ABD iç siyasetinde yaşamakta olduğu zor günlere ilişkin yapmış olduğu siyasi bir hamle olarak görüyorum. Zira bütçe görüşmeleri sebebi ile 22 gündür kapalı olan ABD hükümetinde diplomasi kanalları ve muhalefetle iletişim noktaları tıkandığından Trump’ın böyle bir yola başvurduğunu düşünmekteyim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2019, 18:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83