'Türk-Rus Dostluğuna ABD Kurşunu'

Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, Ankara’da silahlı suikast onucu öldürülmesinin ardından Vatan Partisi’nden konuyla ilgili başsağlığı mesajı ve değerlendirmeler geldi. İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu “Rusya'ya başsağlığı diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne de başsağlığı diliyoruz. Bu kurşun Türk-Rus dostluğuna sıkılmıştır” dedi.

'Türk-Rus Dostluğuna ABD Kurşunu'

 Türk-Rus dostluğuna ABD kurşunu vurgusu yapan Kurtoğlu “Atlantik - Avrasya savaşı devam ediyor. Beşiktaş, Kayseri bombaları; ardından Rus Büyükelçi'ye saldırı. Fail katil Amerika, hedef Avrasya” şeklinde konuştu.

banner111
Vatan Partisi İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu’nun konuyla ilgili açıklamalarının ayrıntıları şöyle;
"Son bir haftada yaşananlara bakın. Önce Türk polisi şehit edildi, sonra Türk askeri şimdi ise Rus büyükelçisi hedef alındı. Bu bağlamda bakıldığında Rus büyükelçi de bizim şehidimizdir. Neticede bizim devletimize gönderilen, can güvenliğinden sorumlu olduğumuz bir elçidir ve bu saldırının hedefi Türkiye-Rusya dostluğudur. Türkiye'nin vatan bütünlüğü direncinin kırmaktır. Çünkü, Türkiye'nin direnebilmesi için hem içerde milli planda hem de ulusal düzlemde büyük güçleri birleştirmesi lazım. Bu saldırıyı yapan güç Rus uçağını düşüren güç ile aynı güç. Hedefi Türkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getirmek, arasını açmak. Rus uçağını düşürdüklerinde bir derece başardılar. Ancak atlattık, ikinciyi de atlattık, bu sefer de bunu yaptılar. Türkiye, Rusya ve Suriye daha da kararlı olacak. Vatan Partisi hükümet olsaydı bugün yapacağı ilk iş yarın Suriye ile görüşmeyi başlatmak olurdu. Eğer sen, burada, iyi işler yapan Rusya'nın büyükelçisini vuruyorsan benim de sana cevabım Suriye ile hemen yarın görüşmektir. İkinci cevap; ŞİÖ'ye başvuruyu yapmak olurdu. İşte size en büyük cevap."

"Saldırının arkasındaki adamı söylüyoruz; Arkasındaki adam Amerika Birleşik Devletleri. Halep'te yürütülen yanlış siyaset yüzünden bu oldu. Hala Amerika'nın Ortadoğu'da Şii-Suni diye halkı öldüren politikaları sürdürmenin, buna dair içerdeki çatlakların yarattığı tereddütlerin sonucu. Çünkü bu tür tertipler zaaflara yöneltilir. Buradan Türkiye olarak çıkaracağımız ders budur. Türkiye'nin tereddütlerle zaman kaybedecek vakti yok. Bu bağlamda Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın şu erdemi göstermesini bekliyoruz. Milli cepheyi bölen bu Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nden vazgeçiyoruz, demelerini bekliyoruz. Bunca olayın ortasında buna gerek yok. MHP'den de bunu bekliyoruz. CHP'nin PKK'nın destekçisi HDP vekillerini desteklemesi, HDP'nin kapatılmasına siper olması ne demek? FETÖ ile ilgili aldıkları tavır, bu insanlara mağdur sıfatı yakıştırmaları... 15 Temmuz'da 12 saatlik bir savaş yaşandı. Artık CHP bunlardan elini çekmelidir."

“Sayın Cumhurbaşkanı ve sayın Başbakan, son zamanlarda Türk-Rus dostluğu adına çok önemli adımlar atmışlardı. Bu saldırı, Halep üzerinden yapılan mezhepçi ve kötü propagandanın sonucudur. Sanıyorum, artık daha soğukkanlı olurlar. Önce Rus uçağı düşmüştü şimdi bir büyükelçi düştü. Tüm dünyada ve bölgede Türkiye ve Rusya işbirliği halindeyken, birdenbire Ankara'da Rus büyükelçiye kurşun sıkılıyor. Onu vurduranların, Halep vurgusu yapmasının, kendisine ne gibi ezberler öğrettiklerini de gösteriyor. Moskova'daki Türkiye Büyükelçisi vurulsa ne anlamı varsa, Rusya Federasyonu büyükelçisinin vurulmasının anlamı da Türkiye için aynıdır. Aynı derecede bizi üzer."
“Atlantik - Avrasya savaşı devam ediyor. Beşiktaş, Kayseri bombaları; ardından Rus Büyükelçi'ye saldırı. Fail katil Amerika, hedef Avrasya!”


Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2016, 11:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83