Vatan Partisi Diyarbakırlı anneleri yalnız bırakmadı

Vatan Partisi Alanya İlçe Teşkilatı Atatürk caddesi üzerinde bulunan Akbank önünde PKK Terör örgütü tarafından evlatları dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır’da HDP önündeki mücadelelerine destek olmak amacıyla basın açıklaması gerçekleştirerek, destek amaçlı imza masası açtı.

Vatan Partisi Diyarbakırlı anneleri yalnız bırakmadı
Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu açılışta basın açıklaması gerçekleştirdi. Hacire annenin ve Diyarbakır’da oturma eylemi yapan annelerimizin sesi tüm Türkiye'nin sesi oldu diyen Kurtoğlu “Onlar bir ışık oldular. Vatanları ve evlatları için mücadele eden cesur kadınlar onlar. Onlara sonuna kadar destek olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarını kurtarmak için mücadele ediyorlar. Artık onların evlatları Türkiye'nin evlatlarıdır. Kendileri de artık tüm Türkiye'nin anneleri olmuşlardır. Bazılarının yüreği Selahattin Demirtaş'la çarpabilir, bizim kalbimiz Dıyarbakır’daki annelerle çarpıyor” dedi.

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu açıklamasına şu şekilde devam etti;

Diyarbakır analarının HDP Diyarbakır Örgütü binasının önündeki oturma eylemleri, tarihî önemdedir. Haykırışları şiir gibidir:
Analarımız şunları söylüyor

Diyarbakır’da genç bırakmadınız
Ya cezaevinde ya da toprağın altında
Çocuklarımızı ABD uşaklığına gönderiyorsunuz
Başlarım sizin Kürdistan davanıza da
Bunlar koltuklarda, çocukları lüks okullarda
Bizim çocuklarımız ya dağda ya da mezarda
Size verecek çocuğumuz yok, getirin!
30 yıldır bu oyun sürüyor
Yeter artık, açsın gözlerini insanlar.

Diyarbakır’da başlayan bu hareket, Türkiye tarihine “Anaların İsyanı” olarak geçecektir.

Diyarbakır analarının eylemi, Alanya’ya Antalya’ya, İstanbul’a, İzmir’e, Ankara’ya, Mardin’e, Tunceli’ye, Urfa’ya, Yüksekova’ya, Adıyaman’a, Elazığ’a, Malatya’ya, Kızıltepe’ye, Batman’a, nerede yüreği yanan varsa oraya yayılmıştır

Ayağa kalkan bilinç, Türkiye’nin bilincidir.

Yanan yürek, Türkiye’nin yüreğidir.
Türkiye gemisinde olanların yürekleri yanıyor.
ABD gemisine binenlerin ise yürekleri titriyor.

Herkesi anaların bu mücadelesini sahiplenmeye çağırıyoruz. Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde dikilen Hacire Akar ana Türkiye’nin sesi olmuş, direnişin ateşini yakmıştır. Bugün itibarıyla PKK’ya kadro temin eden HDP’den evlatlarını isteyen aile sayısı 43 olmuştur. Emperyalizmin uşağı bölücü terör örgütü PKK’ya karşı verilen vatan savaşının en güçlü sesiyle Vatan Partisi, ilk günden beri analarımızın yanındadır. Vatan Partisi olarak tüm siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, meslek odalarını bu mücadeleyi sahiplenmeye, Türkiye’nin her yerinde ve Alanya’da analarımıza destek olmaya çağırıyoruz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz. PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP derhal kapatılmalıdır. Terörün siyaseti olmaz. 'dedi










Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2019, 15:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83