ADANADEMİR'Cİ KONYALILAR ALANYA'YI KARIŞTIRDI

Konyalılara "Alanyaspor'a destek vermezsiniz ama yazın Şahin'le gelip Alanya'da parkta yatarsınız" diyen Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, tepkiler üzerine statta Alanya'ya küfür eden Konyalılar dışındakilerden özür diledi ve yeni bir açıklama yaptı.

ADANADEMİR'Cİ KONYALILAR ALANYA'YI KARIŞTIRDI

 Cuma günü Konya Torku Arena'da oynanan Alanyaspor-Adanademirspor Süper Lig'e Yükselme Maçı'nda bazı Konyaspor taraftarlarının Alanyaspor yerine Adanademirspor'u desteklediği iddiaları, sosyal medyayı karıştırdı. Sosyal medyada Konyalılar'dan en büyük tepkiyi ise yazdığı kısa bir mesaj nedeniyle Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya çekti. Akkaya, "Tebrikler Alanya'm sana. Ne kadar sevinsek azdır. Burada aleyhimize tezahürat yapan a.q. Konya'nın gidileri, yazın Tofaş Şahin'lerle Alanya'ya gelip parklarda yatmasını bilirsiniz" diye yazdı, ancak Konyalılar'dan tepki görünce bu paylaşımını silmek zorunda kaldı ve yanlış anlaşıldığını belirterek hem Alanya'da yaşayan hem de Türkiye genelindeki tüm Konyalılardan özür diledi. 

banner111
AKKAYA'NIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE

"Dün akşam oynan Adanademirspor-ALANYASPOR maçından sonra yapmış olduğum bir paylaşım sonucunda özellikle adlarını tek tek sayamayacağım birçok yakın arkadaşım ve dostum Konya'da oluşan bir yanlış anlama yüzünden infial olduğundan bahsederek yapmış olduğum paylaşımımım kaldırılmasını rica etmişlerdir. Biz Alanyalılar geçmişimiz ile ilgili konu açıldığında hep Alaaddin Keykubat ile öğünürüz ve onun hükümdarlığındaki Selçuk'unun kışlık başkenti olduğumuzdan bahsederiz. Gönül isterdi ki dün oynanan maçta Selçuklunun yazlık başkenti olan Konya'da; Konya forması giyen ve Statda olan bu taraftar gurubundan Alanya'ya destek olmalarını isterdik. Destek olunmadığı gibi Statda ALANYASPOR taraftarlarının oturduğu maraton tribününden sonra sağ üste Adanademirspor taraftarları ile bizim aramızda kalan bu bölümde; Konya forması giymiş insanlar tarafından Hiç durmadan Alanya'ya küfür edilmiştir. Şahsen ben bugüne kadar Konya ile aramızda sorun olduğunu bilmiyordum ve finale çıktığımdada maçın Konya'da olmasına çok sevinmiştim. 
Paylaşımım çarpıtılması beni gerçekten üzmüştür. Orada aleyhimize maç başından sonuna kadar küfür eden insanları kasteden bu paylaşımım tüm Konya'ya mal edilemez. 
Çünkü; hem Konya'da, hemde burada çok yakın olduğum bir çok Konyalı arkadaşlarım var. Kaldıki bu şehirde Alanya'mızda hiç yoksa en az 50 bin Konyalı yaşamaktadır. Asla onları üzecek birşey yapmak istemem. 
Bu paylaşımımda Konya halkını veya Konyalıyı kasteden bir açıklama yoktur. Çünkü Konya 2,5 milyon nüfuslu bir şehrimizdir. Kastım maçtaki o grupla alakalı idi. 
Beni bizzat Konya'dan arayan çok değerli oda Başkan'ı, birlik başkanı arkadaşlarım, siyasi parti yöneticileri ve arkadaşlarım ve Alanya'mızdan arayan Konyalı arkadaşlarım: bu paylaşımım sizle hiçbir alakası yoktur. Şahsınızda konuyu yanlış anlayan, maça dahi gitmeyen tüm Konyalılardan özür diliyorum."

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2016, 17:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83