Alanya Belediyesi'nden dev hizmet

Alanya Belediyesi, Tosmur Ek Hizmet Binası’nda bayanlar, gençler, down sendromlu ve hafif zihinsel engelli vatandaşlar için spor merkezini hizmete açtı.

Alanya Belediyesi'nden dev hizmet
Açılışa, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in davetlisi olarak, Garnizon Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, engelli bireyler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2 diyetisyen ve 2 spor hocasının görev yaptığı merkezde vatandaşlar, modern spor aletleriyle fitness, plates, aerobik, step, zumba ve teakwando dallarında spor yapabilecekler.

“SPOR EMEK EL ELE” PROJESİ HAYATA GEÇTİ

Tosmur Hizmet Binası’nda yapılan açılış töreninde konuşan Bir Alanyamız Var Derneği Başkanı Süleyman Sönmez, “Belediyemiz ve Bir Alanyamız Var Derneği tarafından Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na sunulan ve hibe almaya hak kazanan “Spor Emek El Ele” projesi kapsamında bu spor merkezini bugün hayata geçirdik. Bu merkezi Alanya Belediyesi’nin diyetisyen hizmetlerinden yararlanan kadınlarımız, gençlerimiz, down sendromlu ve hafif zihinsel engelli vatandaşlarımız kullanabilecekler. Bu hizmetin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.


DARDA KALANLARIN, YOLDA KALANLARIN ELİNDEN TUTTUK

Dernek Başkanı Sönmezin konuşmasının ardına kürsüye gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Belediye’nin sosyal projeleriyle ilgili katılımcılara bilgi verdikten sonra protokolle birlikte merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Yücel açılış konuşmasında şunları kaydetti:

“Göreve geldiğimiz günden beri sosyal belediyecilik çalışmalarımıza her zaman öncelik verdik. 2015 ‘yılında kurduğumuz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çatısı altında maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara, üniversiteye gidecek gençlere, engellilere, yolda kalmışlara, evi barkı olmayanlara, darda kalan herkese destek olmaya çalıştık”. 


HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK

Başkan Yücel, “Sosyal yardımlarımızın dışında, her şeyin başı sağlık düsturuyla çıktığımız yolda, sağlık ekibimizle kırsal mahallelerimizde kapı kapı dolaşarak sürdürdüğümüz sağlık taramalarımız, evde hasta bakımı, sünnet organizasyonlarımız ve hoş geldin bebek projemizle vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi. 

800 VATANDAŞA ÜCRETSİZ DİYETİSYENLİK HİZMETİ VERİYORUZ

Tüm bu hizmetlerin yanı sıra 2 yıldır Tosmur Hizmet Binası’nda diyetisyenlik hizmeti verdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Yücel, “ Bugün itibari ile 2 diyetisyenimizle yaklaşık 800 vatandaşımızı ücretsiz olarak bu hizmetimizden faydalandırıyoruz” ifadesini kullandı.


BAYANLAR VE ENGELLİ VATANDAŞLAR YARARALANABİLECEK

Belediyenin diyetisyenlik hizmetinden faydalanan vatandaşların gidebileceği spor merkezinde, fitness, plates, aerobik, step, zumba ve bayanlara özel teakwando dallarında 2 bayan spor hocası tarafından hizmet verilecek.

RAMAZAN’DA İFTARDAN SONRA HİZMET VERECEK

Başkan Yücel, spor salonunun Ramazan ayına özel iftar saatinden sonra da hizmet vereceğini hatırlatarak, tüm bayanları sağlıklı yaşam için spor merkezimize davet etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2017, 16:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83