Alanya'da başladı, Türkiye'ye yayıldı

Alanya'da başladı, Türkiye'ye yayıldı
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay beraberinde İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emre Gıldırgıcı ile Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer’i ziyaret etti.

Federasyon Başkanı Tulay; ziyarette Türkiye’de ilk defa Alanya’da başlatılan “Tarihi Mekanlarda Satranç” faaliyeti nedeniyle Kaymakam Ürkmezer’e teşekkür ederek, Alanya’da tarihi Kızıl Kule’de başlayan bu etkinliğin daha sonra tüm Türkiye’ye yayıldığını ve bu sayede hem satrancın hem de Türkiye’nin tanıtımına katkı sağladığını belirtti.



Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer de ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek “Tüm sporlara destek vermeye çalışıyoruz. Alanya her şeyiyle bir spor kentidir. Pandemi döneminde özellikle çocuklarımızın açık alanlarda sportif ve kültürel faaliyetlere katılımını sağlamaya çabamızın adımlarından biri olan tarihi alanlarda santranç projesinin tüm Türkiye’ye yayılması bizi mutlu etti. Satranç sağlıklı zihinler ve sağlıklı nesiller oluşturmada çok önemli bir spor. Çocuklarımız, gençlerimiz ve sevdiklerimizin satranç başta çeşitli sportif faaliyetlerde bulunmasını istiyoruz ve destekliyoruz. Bundan sonra da çeşitli alanlarda örnek olacak projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2021, 23:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83