Alanya'da kamp yaptılar ülkemizi temsil edecekler

Samsun'da 18-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda (Deaflympics 2017) Türkiye'yi bisiklet branşında 12 sporcu temsil edecek.

Alanya'da kamp yaptılar ülkemizi temsil edecekler
Türkiye'yi Samsun Deaflympics 2017'de temsil edecek 294 sporcudan 12'si bisiklet branşında yarışacak. 7 erkek ve 5 kadın sporcudan oluşan ekip, yol ve dağ bisikletinde pedal çevirecek. 5 Mart'ta Manavgat'ta düzenlenen İşitme Engelliler  Türkiye Şampiyonası'na katılan sporcular arasından seçilen bisikletçiler, Alanya'da toplam 79 gün kamp yaptıktan sonra, Deaflympics öncesi 4'üncü ve son kamp döneminin startını Samsun'da verdi.

Başantrenör Hakan Kıpık, takımı kurarken daha önce basketbol, atletizm ve voleybolda spor alt yapısı edinen isimlere öncelik verdiklerini söyledi. Sporcuların kısa sürede ağır bir antrenman programına tabi tutulduklarını ifade eden Kıpık, "Bisikletçilerimize sıkıştırılmış bir eğitim vermek durumundaydık. Hepsi büyük fedakarlıklar yaptılar. Şu anda performansımız gayet iyi seviyede. Deaflympics sonrasında daha da iyiye gitmeyi ve önümüzdeki yıllarda madalyalar kazanmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

"BAKANLIK VE FEDERASYON HEP YANIMIZDAYDI"

Kısa sürede kat edilen yolun büyüklüğünü vurgulayan Kıpık, "Bunu hem Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızın hem de Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu'muzun her zaman yanımızda olmaları sayesinde başardık. Tüm araç gereçlerimizi, bütün ihtiyaçlarımızı karşıladılar." dedi.

Dört yılda önce Sofya'da düzenlenen Deaflympics'te Türkiye'yi bisiklet branşında temsil eden tek sporcu Mustafa Önder Atik ise, "Sofya'da tek başıma mücadele ettim. Çok zorlandım. Ama şimdi üç ay  Alanya'da takım olarak kamp yapabildik. İnşallah Olimpiyatlar'da Türkiye'yi gururlandırmak istiyoruz. Herkesi bizi seyretmeye bekliyoruz" diye konuştu.

Deaflympics 2017'de yol bisikletinde 19 Temmuz'da sprint, 21 Temmuz'da bireysel zamana karşı, 23 Temmuz'da yol yarışı ve 25 Temmuz'da puan yarışı koşulacak. Dağ bisikletinde ise mücadele 24 Temmuz'da olacak. Türkiye'yi Deaflympics 2017'de bisiklet branşında temsil edecek sporcular şöyle: 

Dağ bisikleti:  Mustafa Önder Atik, Ercüment Boran, Ramazan Günay, Onur Kop, Raziye Salim.

Yol bisikleti: Kasım Asma, Büşra  Çetinkaya, Cuma Ekener,  Ali Korkmaz, Ebru Tok, Nazlı Tahtallı, Elvan Topal

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2017, 11:40

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83