Alanya'dan muhteşem organizasyon

Alanya da ilk kez gerçekleştirilen ve "Yörüklerin İzinde Torosların Zirvesine" sloganıyla başlayan Alanya Ultra Maratonu sona erdi.

Alanya'dan muhteşem organizasyon
Alanya'da bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ve 'Yörüklerin İzinde Torosların Zirvesine' sloganıyla başlayan Alanya Ultra Maratonu pazar sabahı startı verilen Halk Koşusu ile sona erdi. Alanya Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Alanya Ultra Maratonu’nun 25-26 martta yapılan yarışlarda ilk gün 20-42-64 km’ler koşuldu ikinci gününde Alaiye Halk Koşusu gerçekleştirildi. 70 sporcunun ter döktüğü Alaiye Halk Koşusunda, erkeklerde Emirhan Altıntaş birinci, Bertuğ Polatçı ikinci ve Muzaffer Gür üçüncü oldu. Kadınlarda ise Nalan Belek birinci, Hülya Kıvrak ikinci ve Hanife Yıldırım Binici üçüncü oldu.

TARİH KOKULU MUHTEŞEM MANZARALI PARKURLAR GEÇİLDİ

Alanya'nın eşsiz doğası ve muhteşem manzarası eşliğinde zorlu parkurlardan geçen yarışmacılar kürsü için zorlu bir rekabete girdi. Toros dağlarının yamaçlarındaki tarihi kervan yollarının dahil edildiği etaplarda yarışmacılar adeta tarihi adımladı. Alanya Kalesinden, Damlataş Plajına, Muz Bahçelerinden, Toros Dağlarının yüksek rakımlı zirvelerine kadar değişken hava ve coğrafik şartlar sunan parkurlar yarışmacılara unutulmaz bir deneyim sundu. Atletler inişli-çıkışlı ve tarihle iç içe parkurların kendilerini oldukça zorladığını ama parkurları çok beğendiklerini ifade ettiler.


ARSLAN 'AMACIMIZ BU ORGANİZASYONU ULUSLARARASI BOYUTA TAŞIMAK'

Kendisi Alanyalı olan Ultra Maraton Kordinatörü ve dünya şampiyonu milli sporcu Ahmet Arslan yaptığı açıklamada; "'Yörüklerin İzinde Torosların Zirvesine'  sloganı ile başladığımız bu organizasyonda amacımız şehrimizin güzelliklerini, tarihi ve doğasının muhteşem birleşimini maraton heyecanı ile birleştirmekti. Her şeyin ilki zordur biz bu organizasyonda eksiklerimizi gördük, deneyim kazandık. Gelecek yıl çok daha büyük bir katılımla, çok daha güzel bir organizasyon olacağının garantisini verebilirim. Projenin başından beri Alanya’nın parkurlarının dünya çapında parkurlar olduğunu söylüyordum, yarışlar sonunda sporculardan aldığımız gri dönüşlerle bunu görmüş olduk. Buradaki yollar dünya çapında zenginlik ve çeşitlilik sunan yollar. Bu yıl Türkiye’nin önemli sporcularını ağırladık, inanıyorum ki 2-3 yıl sonra dünyanın en başarılı maratoncuları Alanya’da koşmak için buraya gelecek. 
Bu organizasyonda destek veren Alanya Belediyesine, Atletizm Federasyonuna, Gençlik ve Spor Bakanlığına, Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğüne, ALTİD ve ALTAV'a teşekkür ederim. Özellikle ALTAV ve ALTİD hep yanımızda oldu, sporculara sunmuş oldukları ikramlar büyük takdir gördü. Bu iki kurumumuzun verdiği destek organizasyonumuza extra değer kazandırdı. Bunun yanında sporculara ikramlarda bulunan Red Bull ve Cüce Gazoz’a teşekkür ediyorum. Bu güzel hizmetler ve sunumlar ilerleyen yıllarda daha fazla sporcunun buraya gelmesini sağlayacak. Son olarak organizasyon boyunca büyük fedakarlıklarla çalışan ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim." dedi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ KIZILKULE ÖNÜNDE ALDI

Tüm yarışların tamamlanmasının ardından dereceye giren atletler kupa ve madalyalarını Kızılkule önünde düzenlenen törenle aldılar. Alanya Ultra Maratonu 64 kilometre erkeklerde Murat Kaya birinci, Kemal Kukul ikinci ve Hüseyin Temizsoy üçüncü oldu. 
Kadınlarda ise Elana Palvokova birinci, Swetlena Shepieva ikinci ve Aylin Savacı Armador üçüncü oldu.                        

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 11:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83